napisał dorotapracownik » 2012-04-20, 13:27
Witam,
ja byłam dzisiaj na rozmowie o pracę w GB.. Sądzę, że osoba która mnie rekrutowała bardziej sie stresowała niż ja.. Może dlatego, że obecnie jestem czynna zawodowo i nie załamała bym się gdyby mnie nie przyjęli..
Kobieta starała się mnie wypytać o plany sprzedażowe jakie mam w obecnym banku a także prosiła o moje pomysły nad pozyskaniem klientów. Oczywiście bazy Bank nie daje. Po naszej dość długiej rozmowie okazało się, że placówka w której miałabym pracować raczej świeci pustkami. Więc pozyskanie klienta jest w interesie pracownika (telemarketing, akcje społeczne, wyjście przed placówkę z ulotkami a także "objeżdżanie" firm. Byle by pozyskać klienta i sprzedać produkt. Nie sądzę abym zdecydowała się na pracę w tym banku.. Niepotrzebny stres.. Plany są indywidualne nie placówkowe tak jak mam w obecnym banku. np. musisz sprzedać w ciągu miesiąca 15 rachunków i kredytów na 40.000zł (Placówka mieści się w małej miejscowości). Na pierwszej rozmowie zostałam poinformowana, że oprócz wypełniania planów miesięcznych po każdym dniu musisz jako pracownik składać raport ze swojej sprzedaży.. Jaki z tego wniosek.. Sprzedaż, sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż..
Placówka jest otwarta od 9:00 do 17:00 i w chwili obecnej nic mi nie wiadomo o jakiś nadgodzinach, o których są wzmianki na innych postach.
Życzę powodzenia