Nie uczciwe praktyki doradców mobilnych i banku
napisał grasiella77 » 2011-11-30, 13:26
Czy ktoś brał kredyt przez doradce mobilnego? Wziełam kredyt w Alior banku po telefonie doradcy mobilnego który przedstawił się jako doradca mobilny Aliora. Pani była u mnie raz z wnioskiem,drugi raz po dokumenty, trzeci raz z drugim pracownikiem podpisać umowe. W dniu podpisania umowy zauważyłam że w dyspozycji wypłaty kredytu jest podane konto mi nieznane i kwota 10tyś w odpowiedzi na moje pytanie co to za kwota i konto usłyszałam że to prowizja wiec uznałam że to Bank narzucił prowizję i tyle. I sprawa by umarła śmiercią naturalną gdyby nie fakt iż po 6 miesiacach wybrałam się do oddz wpłacić ratę i zapytać o wakacje od kredytu i co słyszę że mam nadpłatę 10tyś w szoku byłam. Okazało się że jakimś cudem prowizja wróciła i wtedy przyjżałam się sprawie. Okazało się że doradca mobilny który miał podpisaną umowę z bankiem to pośrednik który działając na mojej niewiedzy i stawiając mnie przed faktem dokonanym w dniu podpisania kredytu zabrał mi dodatkowe 7% prowizji a bank zabrał swoją prowizję 3%. Kredyt okazał się wcale nie lepszy niż mógł zaproponować mi bank. Zapłaciłam Pani doradcy finansowemu za 3 wizyty 10tyś. Wiem że to świadczy o mojej głupocie ale współpracowałam z doradcą mobilnym BPH i nie brał odemnie ani złotówki. Czy ma ktoś jakiś pomysł czy mogę coś z tym zrobić