rozi23 napisał(a):Moim zdaniem dzisiaj leasing jest dobry dla hobbystów, a bardziej opłaca się wynajem długoterminowy. Przede wszystkim nie masz opłaty wstępnej, zamiast durnej amortyzacji księgujesz co miesiąc fakturę za wynajem, a dodatkowo nie martwisz się o serwisy, oleje, opony, hamulce itp. Ja na Twoim miejscu szukałbym dobrego wynajmu długoterminowego skrojonego pod konkretny pojazd
rozi23 napisał(a):Firm jest dużo i trzeba znaleźć ofertę która najbardziej Ci się opłaca, a to zależy od budżetu, auta itp. U mnie po miesiącach poszukiwań wybór padł na Toyotę Avensis w Leaseplanie. Toyota bez wkładu własnego chciała za to auto 1500zł na 48msc, a Leseplan wynajął mi ją za 960zł/36msc, tak że różnica odczuwalnaNie wiem jak ma się sytuacja, przy "małych i zwinnych autkach"
patryQ889 napisał(a):Trochę chcę powrócić do tego tematu, bo zastanawiam się właśnie bardzo nad wzięciem samochodu (a najlepiej dwóch małych) w leasing. Podobno banki nie mają w tej chwili dobrych opłacanych ofert dla małych firm (prowadzę jednoosobową). Orientujecie się kogo warto sprawdzić? Kto nie zedrze za bardzo i nie będzie miał dużej prowizji? Rozumiem, że wklad własny to w leasingu zawsze opcja obowiązkowa?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość