Uwaga na Idea Bank
napisał Oszukana2 » 2012-01-19, 13:16
UWAGA na Idea Bank !!!
Czekałam na decyzję czy dostanę kredyt na firmę przez dwa i pół miesiąca i już dostałam nie to co chciałąm.
Kwota wnioskowana a kwota na którą się zgodzili to połowa wnioskowanej. Początkowo zostałam poinformowana że kwota zostanie mi wypłacone w całości a koszty kredytu będą dodane oczywiście stało się dokładnie odwrotnie od kwoty udzielonego kredytu na "dzień dobry" mieli zabrać ponad 12 tysięcy na koszty co automatycznie pomniejsza kwotę do wypłaty a co za tym idzie moje plany na rozwój firmy już po raz drugi biorą w łeb bo po pierwsze wnioskowana kwota , po drugie skubnęli mnie na 12 tyś przy wypłacie. a teraz naj lepsze do kredytu z automatu dożucili mi cztery ubezpieczenia i fundusz inwestycyjny no i oczywiście konto firmowe i osobiste. Po dodaniu do kwoty kredytu wszystkich składek na ubezpieczenie okazuje się że rata miesięczna podskakuje o jakieś 1000 zł. W tym układzie nie potrzebuje żadnego analityka z ich banku żeby wiedzieć że na ten kredyt mnie poprostu nie stać. Oczywiście nikt nie był łaskaw mnie o kasztach poinformować, umowa zostałą mi podsunięta do podpisania ( zaraz ktoś napisze że takie umowy się czyta przed podpisaniem ale ktoś kto ma do podpisania 60 stron papieów może to sobie dopiero na spokojnie przeczytać tak naprawdę w domu) Oczywiście od umowy odstąpiłąm teraz czekam co będzie dalej.