db Kredyt Mieszkaniowy - Deutsche Bank - Opinie

Jeśli zaciągnąłeś kredyt hipoteczny, opisz swoje doświadczenia, jakość obsługi, warunki kredytu. Wyraź swoją opinie o danym banku.

db Kredyt Mieszkaniowy - Deutsche Bank - Opinie

napisał magdal87 » 2011-07-28, 22:22

Co sądzicie o kredycie Mieszkaniowym w Deutsche Banku? Jakie jest oprocentowanie? Czy wystarczy sam dowód? Istnieje możliwość wcześniejszej spłaty kredytu?

Przeczytaj oceny oraz opinie o kredycie hipotecznym Deutsche Banku innych kredytobiorców.
Opisz swoje doświadczenia kredytowe i wyraź swoją opinie o Deutsche Banku. Zadaj pytanie.

Podstawowe parametry Deutsche Bank Kredyt Hipoteczny:

magdal87

napisał zadowolona » 2011-09-02, 21:17

Witam, ja dołączyłam do grona osób zadowolonych z DB (przynajmniej na etapie starania się o kredyt). Wniosek złożyliśmy 23maja. Decyzja pozytywna 17czerwca, potem negocjacje warunkow, umowa podpisana 26czerca, pieniądze przelane na konto dewelopera 29czerwca. Brak wkładu własnego zatem wszystkie z tym związane konsekwencje jak w poście powyżej. Natomiast w DnB Nord gdzie skladaliśmy wniosek równoczesnie szukali, szukali aż się doszukali. Zażyczyli sobie dokumentu, który był nie do wydobycia w racjonalnym terminie - coś związanego z księgami wieczystymi. Wiem, że potrafią się też przyczepiać do wyciągów z kont bankowych wnioskodawców itp. Jestem z Krakowa.
Pozdrawiam
zadowolona

czas przyznania kredytu

napisał jacko » 2011-10-05, 11:55

jesli chodzi o czas pomiedzy zlozeniem wniosku a podpisaniem kredytu. Jest to około 2 miesiace. Ja niestety nie doczekałem sie i zmuszony bylem wziasc kredyt w innym banku na mniej korzystnych warunkach (mimo wczesniejszego zapewniania przez db ze umowa bedzie na czas). Dodatkowo mozna w DB posiadac darmowe konto dbnet o ktorym malo sie mowi (przynajmniej w moim oddziale) zarowno dla kredytow hipotecznych w frankach jak i w euro.
jacko

opinia o db - jak najbardziej dobra

napisał tadekj » 2012-04-23, 12:56

Moi znajomi się starali o kredyt w Deutche Bank bez wpłaty wlasnej, zarobki to 4 000 miesięcznie, za to dostali kredyt na bardzo przyzwoitych warunkach zostawiajac konkurencje innych bankow daleko w tyle. Takze moja opinia jest taka ze dla zrabiajacych duzo ten bank ma najlepsze oferte bez porównania. pozdrawiam
tadekj

oferta db naprawde dobra

napisał adrian32 » 2012-04-23, 13:04

Moja o opinia o Deutsche Banku jest taka ze jest to jeden z najbardziej restrykcyjnie i niekorzystnie liczący zdolność kredytową bank na rynku, ale dający w zamian bardzo dobre warunki. W zasadzie dla ludzi ponadprzeciętnie zarabiających z nieskazitelną przeszłością.
adrian32