Kredyt Budowlano-Hipoteczny - Pekao SA - Opinie

Jeśli zaciągnąłeś kredyt hipoteczny, opisz swoje doświadczenia, jakość obsługi, warunki kredytu. Wyraź swoją opinie o danym banku.

Kredyt Budowlano-Hipoteczny - Pekao SA - Opinie

napisał magdal87 » 2011-08-10, 21:47

Co myślicie o Kredycie Budowlano-Hipotecznym w Banku Pekao SA? Jak długo się czeka na decyzję kredytową? Czy jest możliwość w swobodzie regulacji wysokości raty?

Przeczytaj oceny oraz opinie o kredycie hipotecznym Banku Pekao SA innych kredytobiorców.
Opisz swoje doświadczenia kredytowe i wyraź swoją opinie o Banku Pekao SA. Zadaj pytanie.

Podstawowe parametry Pekao SA Kredyt Budowlano-Hipoteczny:
* korzystna marża przez cały okres kredytowania
* kredyt można wykorzystać na zakup nieruchomości, która wymaga remontu bądź przebudowy
* przydzielenie kredytu do 100% wartości nieruchomości w PLN
* spłata kredytu do 30 lat w PLN
* zabezpieczeniem kredytu może być hipoteka na finansowanej nieruchomości
* możliwość kredytu z dopłatą Rodzina na swoim
magdal87

kredyt z doplatami

napisał redhair » 2011-09-03, 12:16

Dziś pytałem w PKO S.A o kredyt z doplatami.

Marzą standardowa chyba najniższa możliwa możliwa negocjacja jesli masz u nich konto, kartę etc. Prowizja od również do negocjacji.

Ogólnie rata wyszła mi o 200zł niższa niż w banku pocztowym.

W PKO mozesz nadplacac 15% kredytu rocznie bez oplat karnych.
redhair

opinia

napisał kojot » 2011-09-16, 20:46

Opinia o PEKAO SA
-> złożyłem wniosek -> bardzo szybka pozytywna decyzja wstępna - to na plus. Oferta w miarę dobra cenowo

:( -> niestety minusów nie brakuje
- wraz z tą wstępną decyzją Pani odtrąbiła że jak najszybciej należy założyć konto i wpłacić na nie chyba ok. 200 zł na wycenę nieruchomości. -> Nie uwzględnią za nic w świecie operatu szacunkowego, który sporządził rzeczoznawca uprawniony, którego nazwisko widnieje na stronie Ministerstwa. :( za którą przecież zapłaciłem 500 zł. Znaczy pracownicy tego banku są lepiej przygotowani niż rzeczoznawcy aby wycenić profesjonalnie nieruchomość? no nie. Po prostu chcą jeszcze parę złociszy dodatkowych uciułać. Z tych powodów zrezygnowałem z kredytu w tym banku, zwłaszcza że można znaleźć oferty o niższych marżach, prowizjach i opłatach. :)
kojot

opinia o kredycie hipotecznym w pekao

napisał wandallo » 2012-04-23, 10:46

Jeśli chodzi o kredyt hipoteczny to mi udało się super z tym bankiem,a mianowicie ok 3 lat temu wziełam kredyt na nowe mieszkanie i po roku je sprzedałam i splaciłam kredyt w całości dodam,że nie wszystkie banki godzą się na cos takiego w pierszym okresie spłaty kredytu.podczas załatwiania formalnosci zapytano mnie tel .czy jestem zainteresowana współpraca z tym bankiem odowiedziałam ,że być może i że mam kilka ofert które sa naprawde dobre i wtedy się zaczęło ale pozytywnie uzyskałam kredyt na wiekszą kwote i z dużo nizszym oprocentowaniem koszty za wycene mieszkania pokrył bank weksle i polisy pozostały z poprzedniego kredytu co dało sporo oszczędności i nie płaciłam prowizji od nowego kredytu tylko 1,5 %^ od spłaty pierwszego.Jak napisałam wydaje mi się ,że faktycznie trzeba trafic na solidny oddział banku i do ludzi ,którzy nie pracuja tam za kare:)jestem bardzo zadowolona nie biegam co 6 mc do banku z papierkami o zarobkach czy innymi jak moi znajomi co wzieli kredyty w innych bankach.
wandallo

napisał cezikk » 2012-04-24, 10:01

Tragedia zwodzenie tylko człowieka to wycena za mała dodatkowe ubezpieczenia to od pracy,wieku i podziękowałem za współpracę Pekao.
cezikk