Kredyt Hipoteczny - Millenium Bank - Opinie

Jeśli zaciągnąłeś kredyt hipoteczny, opisz swoje doświadczenia, jakość obsługi, warunki kredytu. Wyraź swoją opinie o danym banku.

Kredyt Hipoteczny - Millenium Bank - Opinie

napisał magdal87 » 2011-07-28, 22:40

Czy opłaca się brać Kredyt Hipoteczny w Banku Millenium? Jakie jest aktualne oprocentowanie kredytu? Ile trzeba czekać na decyzje? Dużo formalności?

Przeczytaj oceny oraz opinie o kredycie hipotecznym Banku Millenium innych kredytobiorców.
Opisz swoje doświadczenia kredytowe i wyraź swoją opinie o Banku Millenium. Zadaj pytanie.

Podstawowe parametry Banku Millenium Kredyt Hipoteczny:

magdal87

kredyt hipoteczny w CHF

napisał romek74 » 2011-10-17, 11:54

Mając juz kredyt hipoteczny, kilka lat temu bank zaproponował mi konto walutowe do ROR. To konto miało byc po to żeby wpłacac sobie CHF na to konto "w okienku" lub robić przelew z ROR. W konsekwencji jak płaciłem za walute po kursie NBP tak teraz MUSZĘ płacić po kursie Milenium, które jest zawsze droższe przynajmiej o 10gr.
Później ROR, który dla klientów mających kredyty hipoteczne był bezpłaty, stał się płatny.
Następnie zaproponowano mi zmianę ubezpieczyciela na PZU z którym aktualnie ban ma umowę, a za co w związku ze zmianą warunków umowy zapłaciłem 200PLN.
Oczywiście o wszystkich opłatach dowiadywałem się sam ale dopiero po fakcie.
NIKT O NICZYM, NIGDY MNIE NIE POINFORMOWAŁ, a i reklamacje z tym związane nie były uwzględniane, ponieważ wszystko było zgodne z warunkami umowy :wink: .
NIE POLECAM, A WRĘCZ ODRADZAM TEN BANK.
Korzystałem z oddziału w Głogowie, później w Lubinie na Dolnymśląsku.

romek74

czy millenium to dobry wybór?

napisał krysia34 » 2012-04-23, 13:21

Witam,
złożyłam wnioski w MILENIUM, Pekao, BGZ i ostatnio w ING o kredyt na 400 tys. PLN na zakup domu. Okres kredytowania 30 lat. Mam mieszkanie własnościowe warte ok. 180 tys., którego część
ze sprzedaży przeznaczymy na spłatę kredytu (raczej po 3 latach).
Który bank wg was wybrać?
krysia34