Kredyt Hipoteczny - Nordea Bank - Opinie

Jeśli zaciągnąłeś kredyt hipoteczny, opisz swoje doświadczenia, jakość obsługi, warunki kredytu. Wyraź swoją opinie o danym banku.

Kredyt Hipoteczny - Nordea Bank - Opinie

napisał magdal87 » 2011-07-28, 21:42

Czy opłaca się brać Kredyt Hipoteczny w Banku Nordea? Jakie jest rzeczywiste oprocentowanie kredytu? Czy są wymagane zaświadczenia o zarobkach? Jak długo się czeka na decyzje?

Przeczytaj oceny oraz opinie o kredycie hipotecznym Nordea Bank innych kredytobiorców.
Opisz swoje doświadczenia kredytowe i wyraź swoją opinie o Banku Nordea. Zadaj pytanie.

Podstawowe parametry Nordea Bank Kredyt Hipoteczny:
* dostosowanie raty do własnych potrzeb
* kredyt można rozłożyć w PLN: 45 lat; EUR, CHF, SEK, NOK, DKK: 40 lat
* szybkość przyznawania kredytu bez zbędnych formalności
* istnieje możliwość wyboru waluty wypłaty, a także spłaty kredytu
* kredyt jest dostępny w PLN, EUR, CHF, SEK, NOK, DKK
magdal87

nordea

napisał labrie » 2011-09-02, 21:09

co sądzicie o umowie kredytu hipotecznego. jest tam bardzo duzo haczyków.
min ze co rku moze sobie z banku wpadac rzeczoznawca i robic wycene za ktora płacic. Druga rzecz ze jesli wartość mieszkania spadnie to bank bedzie rzadal aby zaplacic róznice.
Czy tak tez jest w innych bankach???
labrie

odp

napisał michau » 2011-09-02, 21:19

Z rzeczoznawcą to praktycznie standard. W umowa bywa też że bank może zażądać wyceny raz na 3 lata.
Co do spadku wartości zabezpieczenia to bank może żądać dodatkowego zabezpieczenia kredytu (np. inna nieruchomość, blokada środków, wniesienie gotówki).
michau

napisał aluck » 2011-09-03, 12:00

Wniosek złożyłem tydzień temu przez firmę doradztwa kredytowego pewna, dzisiaj dowiedziałem się,że mamy przyznany kredyt w CHF ale trzeba jeszcze dostarczyć jakieś dokumenty (nie wiem jakie) i jakieś dokumenty od dewelopera, i oby na tym się skończyło bo jak widzę przyznanie kredytu nie wiąże się z podpisaniem umowy ...... niestety :cry:. Dowiedziałem się,że od złożenia wniosku do jego podpisania czeka się 3 tygodnie..... no to zobaczymy
aluck

ODRADZAM WSZYSTKIM NORDEĘ

napisał Agi » 2011-09-04, 15:40

Nordea nie szanuje swoich klientów i przeciąga wszystkie formalności w nieskończoność. W czerwcu złożyłam komplet dokumentów na kredyt hipoteczny we frankach. Decyzja miała być po tygodniu, była po 6 tygodniach. Cieszyłam się, że uda mi się zaciągnąć kredyt po wysokim kursie franka. Niestety pomimio pozytywnej decyzji zaczęły się schody. Najpierw półtora tygodnia czekałam na przygotowanie umowy, w której pojawiły się bardzo niekorzystne dla mnie zapisy, ale oczywiście nie było mowy o ich zmianie. Przełknęłam to i podpisałam umowę. Pieniądze miały być wysłane bardzo szybko. Po kilku dniach moja Pani doradca zadzwoniła informując mnie, że jest problem z wypłatą kredytu, bo muszę dostarczyć jeszcze jedno zaświadcznie (które już wcześniej dostarczałam, ale podobno się przeterminowało). Zaczęła się gra na zwłokę ze strony banku. Dziś mam już pewność, że było to działanie celowe - czekanie na spadek kursu franka. I nagle cóż się okazało? - gdy frank osiągnął 30 sierpnia bardzo niski poziom w stosunku do ostatnich miesięcy, nagle kredyt został mi 31 sierpnia wypłacony już bez czekania na zaświadczenie, a wcześniej bezwzględnie twierdzono, że bez tego dokumentu nie mam co liczyć na wypłatę kredytu. No i oczywiście kurs franka poszybował znowu w górę, więc na dzień dobry dostałam w plecy i to dużo na samym kursie. Rozumiem, że jako klient biorę na siebie ryzyko kursowe, ale sposób działania Nordei: granie na zwłokę, wprowadzanie klienta w błąd, wymyślanie potrzeby dostarczenia tak naprawdę niepotrzebnych dokumentów i nagła zmiana decyzji, gdy kurs franka spadł, to chyba nie przypadek? Mają też dosyć wysoką prowizję - 2 %, wysokie koszty ubezpieczenia itd. Nikomu NIE POLECAM tego banku!!!!!!!!!!!!!!!!!
Agi

kredyt na dzialke

napisał jakikredyt » 2012-04-23, 11:45

Bardzo prosze o pomoc przy wyborze banku. Zamierzam kupić działkę budowlaną o wartość 120 tys, zero wkładu własnego, okres kredytowania maksymalny (chyba max 20lat), oczywiście jest zdolność kredytowa itd. Obecnie otrzymałem propozycję z Nordea Banku Rata miesięczna w chwili obecnej w przeliczeniu na złotówki 750zł-okres kredytowania 20 lat. Z góry dziękuję za pomoc :D
jakikredyt