Kredyt Mieszkaniowy - BNP Paribas - Opinie

Jeśli zaciągnąłeś kredyt hipoteczny, opisz swoje doświadczenia, jakość obsługi, warunki kredytu. Wyraź swoją opinie o danym banku.

Kredyt Mieszkaniowy - BNP Paribas - Opinie

napisał magdal87 » 2011-07-28, 09:52

Czy opłaca się wziąć Kredyt Mieszkaniowy w Banku BNP Paribas? Ile wynosi oprocentowanie i marża? Ile trzeba czekać na decyzje? Czy można wcześniej spłacić kredyt?

Przeczytaj oceny oraz opinie o kredycie hipotecznym BNP Paribas innych kredytobiorców.
Opisz swoje doświadczenia kredytowe i wyraź swoją opinie o BNP Paribas. Zadaj pytanie.

magdal87

Kredyt w BNP Paribas Fortis 100% TAK POLECAMY

napisał patryk34 » 2011-09-02, 21:23

Po przejściach w innych bankach ( ponad 2 miesiące)...szczególnie nie polecamy banku BPH...pozdrawiam analityków z Gdańska - parodia jakich mało...
Wracając do tematu.
W Paribasie decyzja w kilka godzin od złożenia wniosku, umowa do podpisania w 4 dniu.
Później wszystkich świętych i po kilku dniach przelew wykonany.
Całość krócej jak 2 tygodnie czyli mniej jak 10 dni roboczych.
Mega profesjonalizm Pana Wojtka z oddziału z Katowic.
W skrócie jak się chce to się da.
Oprocentowanie ok - pewnie niektórzy napiszą że wysokie, ale profesjonalizm kosztuje.
W żadnym banku tak nie traktują klientów. Przykład Aliora pani od kredytów, która się na niczym nie zna a zaświadczenie o dochodach z US miała pierwszy raz w ręcę i nie wiedziała jak się za nie zabrać...a w Paribiasie profesjonalizm na każdym kroku.
2 miesiące stracilśmy dzięki bankowi BPH- ale tą historię opiszemy w dziale o BPH
Po opiniach widzę, że w innych oddziałach jest ciężko ale w Katowicach w głównym oddziale u Pana Wojtka da się wszystko załatwić.
Pozdrawiamy szczególnie Pana Wojtka ale pozostali pracownicy również w pełni kompetentni i można z nimi każdą sprawę załatwić.

POLECAMY TEN BANK WSZYSTKIM. POZIOM OBSŁUGI MEGA PROFESJONALNY
patryk34

u mnie było inaczej

napisał kuba43 » 2011-09-03, 12:03

ja niestety nie mogę się pochwalić pozytywnymi opiniamii o Paribas Fortis.

Kredyt na 300k (zabezpieczenie na dwóch nieruchomościach o wartości ponad 500k). Druga nieruchomość trzech właścicieli, pełna własność. Pierwsza kupowana. Dostałem decyzję pozytywną, poprosiłem o przygotowanie umowy i nagle się okazało, że ja jako kredytobiorca oraz dwie osoby, które są właścicielami mieszkania na którym się zabezpieczam muszą podpisać weksel in blanco do końca trwania umowy ... parodia - tym bardziej, że składając wniosek informowałem doradcę, że najbardziej zależy mi na tym, aby nikt poza mną nie był kredytobiorcą ani poręczycielem. Dochody średnie ok. 5000 netto.
kuba43

napisał mariaj34 » 2012-04-23, 11:39

Jedyny plus to przyklejony uśmiech obsługi ,zapewniającej , że wszystko jest na najlepszej drodze do finalizacji podpisania umowy . Prawda jest taka , że nic nie jest na najlepszej "drodze" , kompletny brak profesjonalizmu , Panie obsługujące klientów mają takie pojęcie o pracy w bankowej obsłudze klienta , jak Ja w prowadzeniu wachadłowca kosmicznego .
mariaj34