Kredyt Mieszkaniowy - Kredyt Bank - Opinie

Jeśli zaciągnąłeś kredyt hipoteczny, opisz swoje doświadczenia, jakość obsługi, warunki kredytu. Wyraź swoją opinie o danym banku.

Kredyt Mieszkaniowy - Kredyt Bank - Opinie

napisał magdal87 » 2011-07-29, 22:52

Co sądzicie o Kredycie Mieszkaniowym w Kredyt Bank? Jakie jest aktualne oprocentowania? Ile trzeba czekać na decyzje kredytową? Wystarczy sam dowód czy zaświadczenie o zarobkach z pracy?

Przeczytaj oceny oraz opinie o kredycie hipotecznym Kredyt Banku innych kredytobiorców.
Opisz swoje doświadczenia kredytowe i wyraź swoją opinie o Kredyt Banku. Zadaj pytanie.

Podstawowe parametry Kredyt Bank Kredyt Hipoteczny:
* bardzo długi okres kredytowania do 40 lat
* finansowanie do 100% wartości nieruchomości w PLN, EUR
* niska marża
* kredyt jest dostępny w: PLN, EUR
* mało formalności
magdal87

opinia

napisał gosia12 » 2011-09-03, 12:10

Chyba największym plusem Kredyt Banku jest szybka decyzja kredytowa - max 2 dni. Dosc ciekawa oferta marzowa na kredyty w euro.
Minusy: stosunkowo duże manipulacje na spreadzie.

Moja opinia: są dużo lepsze oferty niż Kredyt Bank.
gosia12

opinia negatywna

napisał piosty » 2011-12-29, 14:19

Witam
Ja zamierzałem wziąć kredyt (oddział w Gliwicach przy ul. Dworcowej), ale się nie udało, gdyż.....:
1) obiecywany przez panią kierownik 2-tygodniowy termin rozpatrywania wniosku "prostego kredytu" wydłużył się do 5 tygodni
2) sama pani kierownik nie spieszyła się z powiadomieniem mnie o potrzebie korekcji danych w dokumentach, co pewnie ma związek z tym, iż sama stwierdziła, że "będąc kierowniczką filii, nie mam planów sprzedażowych, więc ja się nie muszę spieszyć"
Dodatkowo pani kierownik twierdziła, iż termin rozpatrywania wniosków w innych bankach trwa nawet do 3 miesięcy, przy czym nie wiem skąd takie informacje pani posiadała, bo mój wniosek w ING rozpatrzyli w 1 tydzień.
Koniec końców kredyt został przyznany, ale już po terminie który mnie obligował, ale na szczęście miałem już podpisaną umowę w innym banku.
W związku z powyższym nie polecam banku, a już tym bardziej tego oddziału.
Pozdrawiam
piosty

bankowa masakra

napisał piosty » 2012-01-05, 08:30

Witam wszystkich,

Ja również wziełam kredyt w KB - cieszylismy sie bardzo dopuki nie poszliśmy do placówki , a tam brak umowy na dzień 29.12.11 przez nich wyznaczony to nic ze na umowe czekalismy 2 tyg a na przyznanie conajmniej 3 tyg( szczerze to juz sie gubie w czasie). Kilka godz później już była ale co z tego jak w kwocie kredytu w I transzy po przeliczeniu franka brakowało nam 60 tyś na spłate hipoteki ( mieli zaświadczenie z banku o zadłużeniu i wszystkie dane) , a Pani doradca klienta z plakietka UCZĘ SIĘ kompletnie nie wie jak to ma ugryść, wogle nic nie wie jak cała reszta personelu która według nas jest nie profesjonalna i nie powinna zajmowac stanowisk bankowych. Mieliśmy 2 umowy ktore byly blędne teraz czekamy na aneks jestesmy ciekawi czy bedzie dobry- specjalnie dalismy akt notarialny ( bo dopiero notariusz odkrył drugi błąd) zeby wiedzieli jak policzyc transze aby bylo dobrze. Również moszę wspomniec zeby byly wypłacone środki trzeba spełniac pewne warunki lecz oczywiscie bank przez miesiąc czasu nic nie rozpatrzył.Po podpisaniu dowiedzilam sie ze nie dostane karty kredytowej bo według banku mnie na nia nie stac, nie zrobil nam polisy na mieszkanie gdzie we wniosku bylo zaznaczone ze bank jest za to odpowiedzialny araz Pani UCZĘ SIĘ przy nas powiedziała że oni sie tym zajmą. W ostatni dzień terminu dowiadujemy sie ze nie mamy polisy. Rewelacja kolejny stres i kolejne pieniądze do wydania żeby wypłacili transze. Na temat tego banku mogłabym juz książke napisać bo Pani w banku nawet dobrze konta nam nie załozyła - boje sie z niego korzystać. W sumie teraz mam je zablokowane a do 15.01 musze przelac na nie pieniądze dla banku !
Nie mam już słów na ten bank i ludzi w nim pracujących- to jest koszmar. Wiedziałam że bedzie trudno ale to, to juz przesada !!Mamy z bankiem współpracowac 35 lat z takim poczatkiem ...
Nasza opinia jest jak najbardziej negatywna.
piosty

bankowa masakra

napisał Gość » 2012-01-05, 08:37

sorry bankowa masakre ja napisała tylko zaznaczyłam cytuj a nie odpowiedz i wyszło troche innaczej.
Gość