Kredyt na zakup ziemi - Bank BGŻ - Opinie

Jeśli zaciągnąłeś kredyt hipoteczny, opisz swoje doświadczenia, jakość obsługi, warunki kredytu. Wyraź swoją opinie o danym banku.

Kredyt na zakup ziemi - Bank BGŻ - Opinie

napisał magdal87 » 2011-08-10, 22:01

Czy warto zaciągnąć Kredyt Hipoteczny na zakup ziemi w Banku BGŻ? Jaka jest wysokość marży? Czy istnieje możliwość zabezpieczenia hipotecznego w postaci hipoteki na nieruchomość? Kredyt łatwo dostępny?

Przeczytaj oceny oraz opinie o kredycie hipotecznym Banku BGŻ innych kredytobiorców.
Opisz swoje doświadczenia kredytowe i wyraź swoją opinie o BGŻ. Zadaj pytanie.

Podstawowe parametry BGŻ Kredyt Hipoteczny na zakup ziemi:
* bardzo długi okres kredytowania aż do 40 lat
* finansowanie do 100% wartości nieruchomości
* bardzo szybka decyzja
* istnieje możliwość obniżenia marży
* zabezpieczeniem kredytu może być hipoteka na nieruchomości osoby trzeciej

magdal87

moja opinia

napisał kwasik » 2012-04-21, 19:44

dziś złożyłem dokumenty w bgz o kredyt hipoteczny na zakup ziemi w bgż - zobaczymy ile czasu będę czekał na decyzję i czy dostanę ten kredyt. Niby mam zdolność, mam wkład własny 30% itp.
Na razie mam doprą opinie o bgż i ich kredytach hipotecznych
kwasik

kredyt hipoteczny na zakup działki - moja opinia

napisał taniaa » 2012-04-21, 19:53

w czerwcu 2009 roku wzięłam w BGŻ kredyt hipoteczny na zakup działki budowlanej. Wydawało się, że spłacam kredyt regularnie zawsze przed czasem i wszystko jest super. Otóż nie. Bank zapomniał mnie poinformować, że konta elektroniczne przestały być bezpłatne i zaczął naliczać mi odsetki za niepłacenie 1 zł/m-c. nie chciałam mieć konta w tym banku jedynie kredyt - niestety zmuszają do tego swoich klientów.Po zmianie regulaminu nie poinformowali mnie o wprowadzonych opłatach. Nawet po dwóch miesiącach od tego faktu nikt do mnie nie napisał, ani nie zadzwonił, z informacją, droga pani dziękujemy za spłatę rat, ale jeszcze do tego trzeba zapłacić 1 zł za nieużywane konto - tak nieużywane bo nawet do tego konta nie dostałam dostępu, dokonuje jedynie na nie przelewu raty. Gdybym nie pojawiła się w banku by dostarczyć wypis z księgi wieczystej nie wiedziałaby, że od 4 miesięcy nie płacę za posiadane konto. Naliczyli mi 100 zł karnych odsetek za 4 zł!!! Gdy spłaciłam odsetki, napisałam do banku z zapytaniem, czy nadal mam dług, odpowiedzi do dnia dzisiejszego się nie doczekałam.
taniaa