BIK problem co dalej (bank pekaosa)

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

BIK problem co dalej (bank pekaosa)

napisaÅ‚ marcinpokorny » 2008-08-24, 21:47

Witam,

Mam pewien problem z bankiem (byly BPH) teraz pekaosa. Wspolnie z byla malzonka mielismy debet na koncie. Debet nie zostal splacony. Zostal wypowiedziany. Trafilem do BIK. Probowalem dogadac sie z bankiem ale bez rezutatu. Zadluzenie ciagle rosnie - bank ma to gdzies, ja skladam reklamacje. Probowalem negocjowac aby otrzymac kredyt na splate w/w zadluzenia , niestety bez odzewu. Co zrobic ???
W innych bankach jestem spalony - jak bede wykresolny z BIK to bedzie ok.

Dzieki za pomoc i rady Marcin
marcinpokorny

napisaÅ‚ StiVeQ » 2008-08-25, 03:49

musisz spłącić zadłużenie i dogadać się z bankiem aby wystawił zaświadczenie że wszystko jest uregulowane bo w BIK Twoje informacje są przechowywane prze okres 5 lat od chwili spłacenia kredytu itp.
StiVeQ

k

napisaÅ‚ marcinpokorny » 2008-08-27, 17:22

wszystko byloby ok tylko 50% dlugu jest mojej ex a ja nie mam zamiary za nia placic
marcinpokorny

napisaÅ‚ damianeq90 » 2011-06-03, 23:01

intercyza była?
damianeq90

konieczna rozmowa z EX

napisaÅ‚ Mybankiercom » 2011-06-06, 10:14

Witam , jeśli ty i ex zona podpisaliście wspólnie umowę tego limitu to intercyza tutaj i tak nic nie da, bo każdy z was jest kredytobiorcą czy też współkredytobiorcą , więc odpowiedzialności macie taką samą do wysokości 100 % kredytu - nikt z was nie ma po 50, bo razem odpowiadacie wspólnie za ten kredyt. W bik'u byliście wpisani od początku , bo gromadzi informacje pozytywne jak i negatywne- więc obecnie mogą być w historii informacje o zaległościach, przez 5 lat bez waszej zgody jeśli zaległości wynoszą ponad 60 dni. W momencie jak spłacicie( spłacisz ) kredyt to wówczas można napisać pismo do banku o wykreślenie wpisu. Ale banki nie ochoczo to robią, trzeba dobrze im pismo napisać.

Proponuję jednak spotkać się z ex i poważnie przedstawić jej konsekwencje nie tylko dla ciebie ale i też dla niej takiego braku spłat. Ewentualnie na portalach społecznościowych jak kokos możesz wziąć pożyczkę z negatywnym bikiem, ale na początku są małe kwoty.

Pozdrawiam Paweł Stopka
Mybankiercom

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości