CITI HANDLOWY - Bezsilny !

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

CITI HANDLOWY - Bezsilny !

napisał badip83 » 2009-12-19, 21:32

Witam,

Jestem poirytowany niefachową, nierzetelną obsługą mnie przez bank CITI HANDLOWY.

Czy również czujecie, że jako jednostka, nie firma jesteśmy dla banków w tym CITY HANDLOWY nikim??

Może mam pecha, jednak nie pomyślałbym, że jeszcze taka obsługa klienta może mieć miejsce..

Chciałem założyć konto superoszczędnościowe 7,07%. W tym celu wypełniłem formularz na stronie. W następnym dniu otrzymałem telefon od osoby z banku (o/Warszawa), która to potwierdziła mi ofertę przedstawioną na stronie. Jako, że chciałem konto otworzyć na siebie i żonę podałem wymagane dane, po czym zostałem poinformowany, że umowa zostanie dostarczona do mnie kurierem (do Krakowa). Po ok tygodniu skontaktowała się ze mną osoba z banku. Podpisaliśmy umowę i.. Szanowna Pani oznajmia, że teraz 2 tygodnie mamy czekać na numer rachunku - mówimy, w takim razie lepiej jak pójdziemy do oddziału załatwimy sprawę "od razu" - "NIE" usłyszeliśmy odpowiedź - "w banku też 2 tygodnie sprawę się załatwia bo papiery muszą iść do Warszawy"... hm ?:/.. OK, czekamy.
Po ponad 2 tygodniach otrzymuję telefon od tej samej osoby, że musimy się spotkać jeszcze raz ponieważ strona do podpisu została dla nas źle wydrukowana i przez to niezaakceptowana (nie mogłem otrzymać tej informacji po 3,4 dniach??? Chcę wpłacić na konto DUŻĄ sumę prawie 50tysięcy, każdy dzień tracę...!)
Podziękowaliśmy Pani i stwierdziliśmy, że skorzystamy z obsługi salonu. Zadzwoniłem do BOK- Szanowny Pan umówił mnie na spotkanie w jednym z salonów w Krakowie i ustalił godzinę (tak, "abym miał pewność obsługi"). Mile się z Panem rozmawiało - jadę... w pocie czoła, po operacji, ledwie się ruszam ale sprawę chcę zamknąć. Przybywam do salonu na ustaloną godzinę... w salonie REMONT !!! Ludzie... Gdzie ja jestem !!

Dziękuję za ten bank, skorzystam z innego nawet z mniejszym procentem. Jeżeli bowiem w tak nierzetelny sposób obsługują mnie, boję się pomyśleć co się dzieje z moimi pieniędzmi.

Pisać pisma? Po co, i tak nikt nie odpowie...

Pozdrawiam,
Rozgoryczony
badip83

napisał rodzynek2 » 2009-12-20, 09:14

Zmień bank. Mając 50 000 można spróbować negocjować lepsze oprocentowanie lub inne warunki na lokacie. Mój przy 100 000 wynegocjował 1% więcej na lokacie 3 miesięcznej. I bank specjalnie nie próbował się targować.
Ja napisałbym pismo do CITI "Z powodu "wspaniałej" obsługi, z którą się spotkałem zmieniłem bank". W "Dzienniku Gazecie Prawnej" (czwartkowa lub piątkowa) czytałem, że, podobno, CITI ma komórkę, która ma powstrzymać odpływ klientów do innych banków. Mogą nawet obniżać klientom opłaty za konto
rodzynek2

napisał piotrs1978 » 2009-12-20, 15:23

rodzynek2 napisał(a): [...]W "Dzienniku Gazecie Prawnej" (czwartkowa lub piątkowa) czytałem, że, podobno, CITI ma komórkę, która ma powstrzymać odpływ klientów do innych banków. Mogą nawet obniżać klientom opłaty za konto

Każdy bank chyba ma taką komórkę. Nazywa się ona działem utrzymania klienta. Dopiero ona może zaproponować niestandardowe warunki, których nigdy w oddziale się nie uzyska. Gdy rezygnowałem z karty kredytowej w CITI z powodu wysokiego oprocentowania zadzwoniono do mnie z CITI i proponowano mi kredyt w karcie ze znacznie obniżonym oprocentowaniem. Podziękowałem jednak i poszedłem do konkurencji.
piotrs1978

napisał piotr78 » 2010-04-02, 16:30

CITI to wyłudzacz pieniędzy = lepiej do skarpetki nież do Citi
piotr78

napisał Rowbert » 2010-06-23, 22:45

piotr78 napisał(a):CITI to wyłudzacz pieniędzy = lepiej do skarpetki nież do Citi

Jestem pracownikiem CITI i muszę napisać że CITI traktuje wszystkich swoich klientów jak śmieci co mnie irytuje, a jeszcze gorzej swoich pracowników...
Rowbert