dowód wpłaty

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

dowód wpłaty

napisał Xev » 2009-11-23, 22:49

Na wstępie chciałem się ze wszystkimi przywitać. hej;)
Oto mój problem:
Tydzień temu dokonałem wpłaty pieniędzy na niemieckie konto. Pieniądze zostały wpłacone w banku PKO (do tego musiałem dopłacić 10zł, ale mniejsza z tym). Niestety zgubiłem dowód wpłaty (nie wiem, jak to się nazywa, ale chodzi o taki świstek, jakby kopia tego, co wypełniłem, na pewno wiecie o co mi chodzi). No i teraz rodzi się pytanie - czy jest jakaś szansa, żeby dostać jakiś wydruk, który potwierdził by, że wpłaciłem te pieniądze? Z góry dzięki.

PS.: nie wiem, czy to dobry dział na tego typu pytania, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedniejszego.
Pozdrawiam
Xev

napisał TBag » 2009-11-24, 19:03

Jak robiłeś przelew z konta w oddziale PKO i masz system iPKO to możesz wejść na swoje konto przez terminal w banku albo internet, następnie historia transakcji i tam możesz wydrukować potwierdzenie. Natomiast jeżeli płaciłeś w okienku jakąś fakturę (nie przelewem) to pójdź do oddziału w którym płaciłeś i się zapytaj czy mogą ci dać duplikat wpłaty. PZDR
TBag