Getin Noble Bank

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Getin Noble Bank

napisaÅ‚ kimonka » 2010-09-16, 08:16

Czytam wypowiedzi na forum i dochodzę do wniosku, że w Polsce nie ma dobrych banków tylko jakieś szemrane. Do listy szemranych dołączam Getin. Jeśli chcecie aby Was nachodzono, wydzwaniano do Was i Was straszono, za to że Wasza wpłata nie wpłynęła a wpłaciliście ją dwa tygodnie temu, to skorzystajcie z tej oferty!!!!!
Bank którego adres kryje się za nr przegródki pocztowej!!!!
Zwykły obywatel nie wyśle listu poleconego bez adresu nadawcy a bank swojego adresu nie musi podawać. Oto Polska właśnie. Serdecznie pozdrawiam Getin Noble Bank :mrgreen:
kimonka

napisaÅ‚ piotrek » 2010-09-22, 10:07

NIestety w kazdym banku takie kwiatki sie znajda.
piotrek

GETIN NOBLE BANK

napisaÅ‚ Natalsien » 2011-05-16, 13:58

Nie mam zielonego pojęcia jak załatwianie i obsługa kredytu hipotecznego odbywa się w innych bankach,ale z tego jestem stanowczo niezadowolona. I krew mnie zalewa jak pomyśle sobie, że będę musiała się jeszcze z nimi męczyć przez następne 28 lat. Na wstępie zacznę od tego, że przewidywane raty kredytu miały być inne niż jest w rzeczywistości. Kwota 1000 zł miesięcznie różni się nieco od sugerowanej wcześniej 800 zł, ale to jeszcze nic. Kredyt miał być załatwiony w dość szybkim czasie,a my uruchamialiśmy go ponad 2,5 miesiąca. Tzw. "fachowcy" w GETIN potrafią się doczepić o największą nawet duperele. Mówię Wam, nie ma co załatwiać kredytu na własną rękę, proponuję od razu iść do jakiegoś dobrego doradcy finansowego, który Wami pokieruje. Następnie super fachowa obsługa tegoż banku. Dzisiaj np. dzwoniłam do nich na ogólnie dostępną infolinię, a tu się okazuje, że abym otrzymała jakiekolwiek informacje odnoście obsługi mojego kredytu muszę iść osobiście do oddziału, wypisać stosowne dokumenty i założyć sobie tak zwane NOBLE PHONE i dopiero wtedy szanowni Państwo z banku udzielą mi telefonicznie informacji dlaczego na przykład na moim rachunku ustawiony jest limit dziennej wypłaty gotówki. Po pierwsze ja takiego limitu nie ustawiałam, a po drugie po co mi w takim razie 30 tys. na tym koncie na wyremontowanie mieszkania skoro mam "srać" w sklepach po 1800zł. Kanapę to chyba na 2 raty bym musiała kupować. Mało tego, jak już zlecisz dyspozycję na zdjęcie blokady z konta to musisz sobie czekać 48 godzin. Oni listownie tą dyspozycję wysyłają,czy co?!? Proponuję zmienić nazwę z getIN na getOUT!!!!!!!!!!!!!!!!
Natalsien

nękanie przez Getin Bank

napisaÅ‚ jagoda19861 » 2011-05-18, 09:42

Witam wszystkich, chciałabym ostrzec wszystkich przed getin bankiem. mój mąż wziął u nich kredyt. spóżnił się ze spłatą raty o 6 dni. jeden dzień po terminie zadzwonił pracownik banku. mąż wyjaśnił sytuację i podał termin do kiedy wpłaci ratę, na co pracownik się zgodził. Na drugi dzień zadzwonił do nas pan Becker strasząc nas i grożąc nam. znalazł numery do naszych rodzin i znajomych i wydzwania mówiąc że pożałujemy, że przyjadą i zrobią z nami porządek.najśmieszniejsze w tym jest to, że ani razu nie zadzwonił na telefon mojego męża który był podany w umowie(umowa bez żadnych poręczycieli).Lecz dzwoni do jego ojca z którym nie utrzymujemy kontaktu. ten człowiek jest chory. wydzwania z zastrzeżonego numeru o 3 nad ranem na mój telefon z wyzwiskami. prosze poradzcie gdzie mogę uzyskac pomoc
jagoda19861

GETIN - GETIN Pfone - głupta

napisaÅ‚ tosyk » 2011-05-27, 20:37

Witam
Ja również stanowczo odradzam jakikolwiek kontakt z Getin Bankiem.
Spłaciłem kredyt hipoteczny - zostałem do tego zmuszony - kredyt był we frankach.
Za zaświadczenie o spłacie musiałem zapłacić.
Oczywiście nie otrzymałem go w terminie zagwarantowanym przez pracowników getin banku ( mała litera - na taką zasługują ). Żeby otrzymać informację - dlaczego?, co się stało?, czy aby na pewno moja wpłata pokryła roszczenia banku? - musiałem podpisać UMOWĘ o usługi bankowości elektronicznej!!!!
Po co mi ona ??????? JA JUŻ NIE CHCĘ MIEĆ NIC WSPÓLNEGO Z getin bankiem. Chciałem się tylko dowiedzieć co z moją wpłatą. Niestety innych żródeł informacji - poza getin phone - nie ma.
W jaki sposób klient może zapanować nad swoimi wpłatami - swoimi pieniędzmi, skoro nie ma dostępu do informacji? Jak sprawdzić jakie opcje wpłaty ( nadpłaty ) są najkorzystniejsze?
BANK WIE LEPIEJ - traktuje klienta jak głupka.
ODRADZAM kontakty z getin bankiem
tosyk

napisaÅ‚ Saturninus » 2011-05-30, 07:19

Natalsien napisał(a): I krew mnie zalewa jak pomyśle sobie, że będę musiała się jeszcze z nimi męczyć przez następne 28 lat.

Proponuję zerknąć w umowę. Najprawdopodobniej po 3-5 latach można przenieść kredyt do innego banku bez żadnych opłat z tytułu wcześniejszej spłaty.
Saturninus

customer

napisaÅ‚ Johnny » 2011-07-29, 13:41

Potwierdzam, beznadziejny bank.
Nie da sie z nimi nic zalatwic. Od momentu polaczenie z Getinem zatrudniaja chyba malpy z reklamy Netii.
Gubia dokumenty, nie sa w stanie doszukac sie poprawnych informacji o kredytowanym budynku - jednym slowem masakra
Nie wspomne juz o spredzie :/
A ile kosztuje u nich aneks do splaty kredytu we Frankach - 0,8% wartosci kredytu - chyba ktos z ogórkiem kiszonym na mozgi sie pozamieniał.
Johnny

Chcesz mieć kłopoty skorzystaj z Getin

napisaÅ‚ screw » 2011-08-02, 11:38

Pierwsza sprawa sprawdźcie sobie spread pobierany przez bank na dzień dzisiejsz 40gr.
Druga sprawa --- kontakt, nie da się nic załatwić nie ma z kim porozmawiać, biedni konsultanci są tylko po to żeby poinformować że nie da się nic zrobić.
Jeśli tobie podwinie się noga to na pewno bez skrupułów cię załatwią, jeśli oni coś spierniczą spotkasz się z całkowitym brakiem reakcji. W moim przypadku chodzi o podwójne ubezpieczenie kredytu, wykazałem że ubezpieczyłem kredyt w odpowiednim terminie, a oni sobie sami doubezpieczyli, i pomimo reklamacji każą płacić.
Żenada!!! Odradzam, Szukajcie banku do którego można pójść i piorozmawiać.
screw

Stanowczo odradzam zakładanie lokat w Getinbanku

napisaÅ‚ nfo69 » 2011-08-25, 13:18

Stanowczo odradzam zakładanie lokat w Getinbanku. Mam konto w BZWBK i niestety skuszony wysokim oprocentowaniem lokat promocyjnych w Getinbanku wpłaciłem tam część oszczędności. Bardzo żałuję swojej decyzji. Nigdy już nie założę lokaty ani konta w Getinbanku.
Przede wszystkim już w samym oddziale banku, bardzo zresztą ciasnym, gdzie na kilku metrach kwadratowych, na stojąco, często tłoczy się dosłownie jak śledzie nawet kilkunastu klientów, nie zachowałem należytej czujności. Towarzysz niedoli z kolejki, który na swoje nieszczęście założył tam konto, wykłócał się z nimi o nieprawidłowo naliczone opłaty manipulacyjne. Wyrolowali go gładko, mimo że ich własny regulamin konta zdawał się znać na pamięć. Pomyślałem sobie, że jeśli ja zakładam tylko lokatę, to ryzyko że mnie na czymś oszukają jest raczej niewielkie. Myliłem się niestety. Założyłem najpierw 2 lokaty dwumiesięczne z zastrzeżeniem że po ich zakończeniu kapitał wraz z odsetkami mają przelać na moje konto w BZWBK. Tak zrobili licząc sobie 2 razy po 6 złotych za przelew (Razem minus 12 złotych --- minus bilety autobusowe żeby tam dojechać, dzięki czemu realne odsetki w porównaniu z BZWBK spadły na tyle, że w zasadzie nie było sensu w ogóle niczego wypłacać z BZWBK). Po miesiącu założyłem jeszcze jedną identyczną lokatę w Getinbanku.
Kiedy spłynęły mi na konto wspomniane 2 przelewy pomyślałem, no cóż może znowu założę 2 lokaty? I tu niemałe zdziwienie bo o tym nie wspominali w reklamach telewizyjnych. Znowu zapłaciłem za bilety autobusowe i kiedy już przebiłem się w upale przez całe miasto, odstałem pół godziny w kolejce zapoconych klientów dowiedziałem się że nici z założenia lokaty promocyjnej bo oferowane przeze mnie pieniądze NIE są NOWE w rozumieniu regulaminu Getinbanku. Mogły trafić jedynie na lokaty standardowe oprocentowane prawie identycznie jak w BZWBK (Promocje w Getin dotyczą NOWYCH lokat).
Ze smutkiem i rozczarowaniem wybrałem się na autobus powrotny i spokojnie czekałem na trzeci przelew do BZWBK. Mieszkając w Polsce od wielu lat zakładałem, że może się im zdarzyć mały poślizg. W końcu jednak 10 dni po terminie postanowiłem znowu wybrać się na autobus i złożyć im wizytę. I tu znowu niespodzianka – pracownicy Getinbanku twierdzili, że nic nie wiedzą o tym aby mieli wysłać jakiś przelew do BZWBK. Radośnie oświadczyli, że lokata promocyjna automatycznie przedłużyła się na warunkach lokaty standardowej i że wszystko, co mogę zrobić to zerwać nową, kolejną lokatę w nowym umownym okresie jej trwania (choć wcale jej nie zakładałem) co oczywiście wiązało się z utratą odsetek za 10 dni. W ten sposób pozbyłem się około 20 złotych. W odpowiedzi na reklamację, którą złożyłem stwierdzili, że nie mają dokumentów potwierdzających dyspozycję przelewu i że oni ze swojej strony zrobili wszystko jak należy. Z panienką z infolinii mogłem porozmawiać w zasadzie tylko o pogodzie. Pytanie: Ile podobnych historii przydarza się klientom Getin każdego dnia? Ile w ciągu roku?
Nigdy nie napisałbym tego przydługiego komentarza, gdyby jeszcze przy wyjaśnianiu sprawy używali sformułowań typu: bardzo pana przepraszamy …, tak nam przykro …, zaszła niefortunna pomyłka … itd. Tymczasem nie wchodząc w szczegóły traktowali mnie personalnie w taki sposób, że mimo wszystko postanowiłem podzielić się swoimi wrażeniami na temat przygody z Getin. Może ktoś to przeczyta i podejmie na tej podstawie decyzję czy warto lokować tam swoje oszczędności. Ja już swoją podjąłem. Nie ruszam się z BZWBK. Przynajmniej w moim oddziale pracownicy obchodzą się za mną jak z jajkiem. Kiedyś popełnili mały błąd rachunkowy. Nie chodziłem osobiście, tylko jeden raz zadzwoniłem. Od razu stworzyli z tego zgłoszenie reklamacyjne. Oddzwonili, przepraszali, poprawili wszystko jak trzeba. Reasumując – odpowiedź na reklamację utwierdziła mnie w przekonaniu, że należy Getinbank omijać szerokim łukiem.
nfo69

napisaÅ‚ amadia66 » 2011-09-04, 13:34

Owszem Getin kusi lokatą na start, ale potem trudno odzyskać kasę!!! Jestem w takiej sytuacji. Lokata (8 lokat)zakonczyła mi się 01.09. a do dziś nie mam zwrotu kasy!!! W banku tylko wyjaśniają i nic. Nie potrafią określić terminu zwrotu! Skandal!!! Nie chcesz stracić kasy a zyskać zdrowie?! OMIJAJ GETIN !!!
amadia66

Następna strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 4 gości