Witajcie,
Od zawsze mam konta w MultiBanku (first class + aquarius + subkonta). Niestety, ostatnio jakosc obslugi na infolinii wyraznie spadla. Najwazniejsze jest dla mnie ksiegowanie przelewow miedzynarodowych. W MultiBanku dziala ono tylko od ktorejstam do 16-stej (czyli przez godzine otwarcia bankow w USA). Dodatkowo, zapytanie przez pracownika multilinii do dzialu walutowego to wielka laska, bo "oni sa zajeci".
Najbardziej wnerwia mnie, ze multilinia robi ze mnie idiote. Jak robie priorytetowy przelew swift i mam wydruk bezposrednio z terminala wychodzacego oraz wiem, ze nie ma po drodze bankow posredniczacych, to teksty w stylu "przelew miedzynarodowy moze isc do 14 dni" podnosza mi tylko cisnienie.
W zwiazku z tym chcialem zmienic bank. Jaki polecacie ze wzgledu na te przelewy wlasnie? Czy istnieje JAKIKOLWIEK bank w Polsce/Europie, ktory ma ksiegowanie calodobowe? Cena nie gra roli, podobnie jak oprocentowania itp pierdoly.
Pozdrawiam.
UPDATE: Jeszcze jeden czynnik, o ktorym zapomnialem. MultiBank robi ostatnio sobie ZA CZESTO przerwy serwisowe, kiedy nie dzialaja ZADNE karty platnicze. Ich VISA nie dziala w Hiszpanii w ogole. Pytalem na infolinni, czy nie mogliby wysylac informacji smsem w dniu poprzedzajacym serwisowa noc - nie ma takiej opcji. Jak dla mnie jest to porazka. Chcialbym zatem, aby nowy bank nie wylaczal co 2 tygodnie moich kart, zeby sobie przetrzec wiatraczek w serwerze.
PS: Jezeli to forum jest nieodpowiednie dla mojego watku, to prosze Admina o przeniesienie do dzialu kont.

Nowe tematy