mDebilne Procedury czyli o tym jak mBank ułatwia nam życie

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

mDebilne Procedury czyli o tym jak mBank ułatwia nam życie

napisał wodnik » 2010-10-26, 20:23

Witajcie,

Jako, że to mój pierwszy post chciałbym się przywitać i opowiedzieć krótką historię o mojej przygodzie w mbanku. Być może po przeczytaniu ktoś się 2x zastanowi zanim wybierze ten bank.

Mianowicie: złożyłem w mbanku wniosek o ustanowienie pełnomocnika do konta. Podczas dyktowania na mlini danych pełnomocnika zostało przeinakszone nazwisko panieńskie jego matki (abstrachując która ze stron zrobiła literówkę). Wniosek do mnie nie dotarł, okazało się, że zgłoszenie zaginęło w bliżej nie określonych okolicznościach :). Jedyną radą było ponowne złożenie wniosku. Złożyłem ponownie wniosek, ale został odrzucony ze względu na to, że osoba którą chciałem zrobić pełnomocnikiem jest już w tym banku zarejestrowana i ma inne dane. Osoba ta nie miała nigdy konta w mbanku więc jej dane mogły się tam znaleźć jedynie z mojej inicjatywy, czytaj: mój poprzedni wniosek. Dane tej osoby mogłem podać, ale wychodzi na to, że już zmienić ich nie mogę, także ponowne ich podanie jest niemożliwe - osoba jest już zarejestrowana w bazie banku :). Jedyne wyjście to wysłać pełnomocnika z aktem urodzenia (sam dowód nie wystarczy) do odziału mbanku, czyli tzw mKiosku, ewentualnie można wysłać wniosek pocztą, ale trzeba mieć potwierdzenie notarialne 

Pozdrawiam i życzę wyboru banku innego niż mBank.
wodnik