Najgorszy bank

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Najgorszy bank

napisał myoda00 » 2009-08-22, 06:40

Witam.
Jestem pracodawcą i chciałabym przestrzec wszystkich przed eurobankiem!
Mój pracownik starał się tam o kredyt. Przyjechał do mnie pan " terenowy weryfikator terenowy" , który zachowywał się skandalicznie!!!! Obraził mnie i moją firmę. zrobił mi kontrolę dokumentów zatrudnienia pracownika!!!!!! Następnie zażądał kontaktu z księgową !!!! To skandal!!!!!!!!! W ten sposób traktować przyszłych klientów!!! Pan następnie pojechał do mojego pracownika (który był niestety chwilowo nieobecny bo wyszedł do sklepu) ,rozmawiając z dziećmi które nie chciały otworzyć mu drzwi pod nieobecność rodzica używał słów wulgarnych i obraźliwych typu : "- Otwieraj k******a wiem że ONA tam jest!!! To jest zachowanie pracownika banku???????!!!!!!!!! Czysta kpina!!!!!!!!
myoda00

napisał questjk » 2009-08-22, 08:12

Na takich s.. jest jeden sposób -wzywa sie Policję
questjk

napisał myoda00 » 2009-08-22, 08:14

Napisałam skargę do banku!!!
myoda00

napisał piotrs1978 » 2009-08-26, 06:54

myoda00 napisał(a):Napisałam skargę do banku!!!

No i dobrze Pan zrobił. Od tego trzeba zacząć. Mam nadzieję, że napisał Pan do centrali tego banku.
piotrs1978

pariba fortis bank po fuzji z dominetem

napisał zegda » 2010-08-12, 17:31

witam serdecznie ja dzisiaj też jestem w szoku ,własnie pracownica banku potraktowała mnie jak kogos z marginesu !!! Otóż wziełam dwa kredyty jeszcze w dominet banku jeden w 2008 r raty stałe a drugi odnawialny na ROR w ubiegłym . wszystko było dobrze raty były spłacane . Miedzy czasie powstała fuzja banków a moja firma zaczeła odczuwać kryzys ,niestety byłam zmuszona zamknąć działalność . Ale nadal spłacałam raty, dokładnie w połowie czerwca dostałam wezwanie do banku tam poinformowano mnie że nie zostanie przedłuzona umowa ze mną ze względu na brak płynności finansowej , więc nie było mozliwosci rozłożenia tego kredytu odnawialnego na raty ani wziecie drugiego więc stwierdziłam że postaram sie spłacić go w całosci. wpłaty robiłam w trzech ratach przez miesiąc a między czasie równiez wpłacałam na drugi kredyt i co sie okazało Pani z banku dzwoni do mnie ,już z windykacji informując mnie że na kącie kredytu stałego jest zaległość jednego tys, zł. wiec na pytanie na jaki cel zostały pobrane pieniądze w odpowiedzi dowiedziałam się że na kredyt odnawialny , dobra znowu wpłaciłam tysiac ,i znowu tel . i kolejna wpłata. wkońcu skąd mam wziąść kasę????? dobra żeby być dla banku wiarygodnym wpłaciłam kolejna niestety mniejsza ratę i co? tel z banku Pani bardzo zbulwersowana z serją zarzutow minn. o nie wypłacalności że gdyby wiedziała że bęndę takim płatnikiem to nie otrzymałabym kredytu ,że celowo nie robię wpłat itd. więc nie wytrzymałam i stwierdziłam że bank tez nie był wpoządku ze mną nie informujac mnie o pobieraniu pieniędzy gdy wpłaty były wpłacane na dwa rózne kąta . Wtedy usłyszałam że nie powinnam robić zarzutów do banku tylko być wypłacalna i rzuciła stanowczo, mam zrobić wpłatę do godz.16-ej nastepnego dnia gdyż skieruje sprawę do sądu. Jestem z szokowana postawą Pani . nic nie powiedziałabym gdybym nie spłacała wogule rat .
zegda

napisał leks1984 » 2010-08-13, 21:49

[quote="myoda00"]Witam.
Jestem pracodawcą i chciałabym przestrzec wszystkich przed eurobankiem!
Przypuszczam, że to był pracownik departamentu windykacji... p. pracownik przypuszczalnie nie do końca mógł wyjaśnić cel wizyty. W każdym bądź razie proponuje do KNF napisać. Komisja ta jest złotym i ogólnodostępnym narzędziem do wyjaśniania tego typu spraw.
leks1984

napisał oman » 2010-08-26, 11:17

To co panstwo tutaj pisza to jest nic
poltora roku temu wzielem kredyt odnawialny w wysokosci 60 tys.zl
przy zawieraniu umowy nie dostalem nic zeby wiedziec ze czekaja mnie wplaty
dodatkowe ok podpisalem umowe weksel w wysokosci 200 tys.zl
i czekalem na przelew z banku lukas w ktorym ten ze kredyt bralem na konto pko moje wlasne
wysokos rat mialem ustalona to czekam
po kilku dniach dostalem wiadomosc od lukas ze musze wplacic rate ok wplacilem
po kolejnych kilkunastu ze musze 4 raty wplacic po uplywie 2 miesiecy placac systematycznie raty
kolejne 3 raty dozaplacenia co smieszne kredytu dalej nie dostalem przez rok wplacania dodatkowych rat
wkurzylem sie i docentrali napisalem pismo gdzyz wplacilem juz przeszlo 20 tys.zla kredytu dalej nie mialem
w odpowiedzi na moje pismo dostalem wykaz wplat do lukasa jakiew musze jeszcze zaplacic nie bede sie tu rozpisywal ale biorac kredyt ktorego nie dostalem placac systematycznie raty i nadplacaja w koncu na koncie razem z wplatami znalazlo sie 200 tys.zl
sprawa trafila do nadzoru bankow glownego zajol sie nia sad ktory orzekl o natychmiastowej wyplacie calych zaleglosci zmniejszajac mi przy tym raty o procent roczny moich nadplat
tobyl okrej ok 1 roku bank zarzyczyl sobie jednak abym po tym orzeczeniu podpisal klauzure ze nie bede
wnosil sprawy na droge sadowa i wyplacil mi kilka groszy ok 12 tys zl reszty nie dotego udostepnil mikarte
platnicza z ktorej nie moglem pobierac gotowki lecz tylko robic zakupy
musialem zaplacic 3 tys.zl za orzeczenie sadowe nagle okazalo sie ze od calej kwoty 200 tys.zl ktore byla z wplat wlasnych jak i kredytu musze zaplacic podatek 16 tys.zl co znow zrobilem
wiec jak juz pomyslalem terz dostane cale pieniadze i bedzie ok nic bardziej mylnego
lukas kazalmi wplacic te pieniadze ktore mi wyplacil plus 3 tys.zl za ktore zylem korzystajac z karty na zakupy
minely kolejne miesiace dodam
juz mia
oman

napisał oman » 2010-08-26, 11:20

juz mialem jednak prawnika ktory tez kosztowal pieniazki
po wplacie tego i przetrzymaniu mnie znow kilka tygodni dostalem 60 tys.zl ktore dziennie musialem
przynosic do banku pokazujac je smiech na sali nie moglem z nich kozystac mimo ze mialem je w rece
zeby z taka gotowka nie biegac zalorzylem skrytke bankowa
lecz to nie koniec do dzis nie ma kredytu i dalej sie ciagna gowna
oman

napisał oman » 2010-08-26, 11:24

dodam jeszcze ze po przelewie lukasa na konto pko moje wlasne problemow ciag dalszy
prowizje wysokie wplacac trzeba bo pko sobie nie pociagnie z tego co jest na koncie lecz wlasna wplate trzeba zrobic 60 tys.zl dalej musze pokazywac a kasy jak nie ma tak nie ma do tego pko cofnelo mi moje przelewy
i ktos mowi ze kredytow argentynskich nie ma w tym kraju ja jestem innego zdania
oman

napisał dyllu » 2010-10-01, 13:16

Bankowość w Polsce to jakaś kpina!! Jestem stałym klientem Lukas Banku od 15 lat. Na koncie oszczednościowym cały czas leżało 50 tys zł. Poł roku temu spóźniłem się z zapłatą za kartę kredytową (chodziło o 24zł) Pani mnie upomniała telefonicznie , gdy sprawdziłem wyciąg ta 30 sekundowa rozmowa kosztowała mnie 14zł!!! Skandal! Gdy podpisujesz z nimi umowe wszystko jest darmowe następnie pół roku pózniej zmieniają kompletnie regulamin. Co najlepsze wyliczyłem łączne koszty za zeszły miesiąc.

prow rachunku 10zł
karta 2zł
token 1zł
odestki za karte kredytową 67zł
opłata roczna za kartę kredytowa 50zł

Ale w chwili podpisywania umowy prawie wszytsko było darmowe. Ten bank to kpina dzisiaj przyszło do mnie pismo że bank roziwązuje ze mna umowe na kartę kredytową chociaż wszytskie spłaty były w terminie (powołali się na zmianę systemu informatycznego) a 3 tyg wcześniej pobrali opłatę na przyszły rok!!!! W placówce sa takie kolejki ,że nie sposób niczego załatwić na infolini gadasz z robotem. Po 15 latach mam dosyć i rezygnuję z tego banku!
dyllu