o co może poprosić bank - kredyt

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

o co może poprosić bank - kredyt

napisał poziiomka » 2011-05-31, 23:07

EUROBANK Chcąc uzyskać pożyczkę w wysokości ok 5 tys. bank poprosił o zaświadczenie z pracy: zarobki, umowa itd. Ale na tym nie koniec. Potem okazało się, że jeszcze trzeba dostarczyć zaświadczenie od kiedy w tym zakładzie pracuję, oświadczyć, że zakład pracy nie ulegnie likwidacji ( i tak dowoziłam ) Ale przegięli gdy zażądali KSIĄŻECZKI UBEZPIECZENIOWEJ Na pytanie PO CO???? nikt nie potrafił odpowiedzieć. Analityk zażądał. Nawiasem mówiąc, mimo wcale niezłych zarobków, stałej pewnej - pracy tej pożyczki nie dostałam. pewnie się panu analitykowi moja historia "chorób" nie spodobała.
poziiomka

wiele informacji

napisał Mybankiercom » 2011-06-06, 10:19

Witam, faktycznie upierdliwość tego analityka jest spora, powodów mogło być wiele. Pamiętaj , że analityk podejmuje decyzję kredytową w oparciu o historię kredytową, tego jak spłacasz kredyty, jaki masz status zawodowy, zarobki itp. Pierwsze informacje można na jednym zaświadczeniu wystawić i zapewne eurobank też ma swoje gotowe zaświadczenie, które tylko wypełnią kadry. Jeśli chodzi o książeczkę zdrowotną to na podstawie dużej ilości zwolnień może stwierdzić, że twój dochód jest niższy lub może być często niższy niż na zaświadczeniu( l4 to mniej pieniędzy), dlatego istnieje pewne ryzyko dla banku co do terminowych spłat.

Pozdrawiam Paweł Stopka
Mybankiercom