oszustwo czekowe

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

oszustwo czekowe

napisał makielka51 » 2011-09-15, 22:23

Witam serdecznie. Mam duzy problem, moze ktos mi pomoze. Zrealizowalam w Banku Lloyds czeki American Express Travelers. Bez problemu od reki zrealizowano mi w/w czeki i wyplacono gotowke od reki. Po 6 dniach od realizacji czekow, bank obciazyl mnie kwota jaka mi wyplacil z czekow. Prawdopoobnie padlam ofiara oszustwa. Od razu zglosilam sie do banku, zeby wyjasnic sprawe. W banku stwierdzili ,ze faktycznie to prawdopoobnie bedzie oszustwo, zglosili do ich bankowego departamentu oszustw. Ja zglosilam rowniez sprawe na policji. Bank poinformowal mnie, ze bede musiala zwrocic pieniadze wyplacone z czekow. Pieniadze, ktore ja wyplacilam z czekow, przeslalam dalej do Landlorda na wynajecie mieszkania, zgodnie z zyczeniem wlasciciela czekow od ktorego je dostalam. Na wszystkie transakcje zwiazane z ta operacja mam potwierzenia. Teraz pytanie, czy faktycznie bede musiala zwrocic te pieniadze do banku. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze ktos mi pomoze . Albo moze znacie jakas stronke, gdzie prawnik udzielilby mi darmowej porady? Makielka
makielka51