Praktyki banku PKO.S.A

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Praktyki banku PKO.S.A

napisał h7751 » 2009-09-07, 14:54

Brałam kredyt w Banku PKO S.A i chciałam spłacic go 7 miesięcy wcześniej.Udałam się do banku prosząc o całkowite rozliczenie koncowe aby zapłacic i do konca rozliczyc sie z bankiem.Pan urzednik obliczyl ile mam zaplacic i dał mi adnotacje do kasy .Ja zaplacilam a pan urzednik na moje pytanie odpowiedzial ze jestem z bankiem calkowicie rozliczona.Zadowolona wrocilam do domu i jakiez bylo moje zdziwienie gdy posiedmiu miesiacach otrzymalam z banku informacje ze mam do zaplacenia 30 zlotych jeszcze oraz karne odsedki a dodatkowo 40zl za dwa ponaglenia/dostalam jedno/.Wszystko zaplacilam.Od urzednikow uslyszalam ze moje pieniadze wplacone zostaly na konto techniczne a ja gdybym chciala rozliczyc konto glowne to powinnam zlozyc wniosek i prosbe do banku w tej sprawie.Ponoć o koncie technicznym napisane jest w regulaminie i ja powinnam /wg.banku/widziec o tym ze musze pobrac druki,wypelnic je i złozyc w banku.Ostrzegam wszystkich potencjalnych kredytobiorców przed praktykami banku PKO S.A który wymuślił sobie konta techniczne zeby móc bezkarnie okradać kredytobiorców.Strzeżcie sie ludzie.Radze przemyśleć zanim udacie sie pokredyt do BankuPKO S.A
h7751

napisał malpka04 » 2009-09-07, 18:30

W Pekao S.A. najlepiej jest spłacić kredyt, przelewając pieniądze na swoje konto osobiste. Następnie składa się wniosek o wcześniejszą spłatę. Ja ostatnio też spłacałam kredyt w Pekao S.A.. Przelew był zrobiony na konto techniczne, ale poszłam do banku jeszcze dodatkowo. Poinformowałam o fakcie całkowitej spłaty i poprosiłam o zaświadczenie potwierdzające zamknięcie rachunku kredytu (koszt zaświadczenia 20 zł). Gdyby kiedyś się mnie o coś czepiali - mam papier, podpisany przez jakąś tam dyrektorkę, że kredyt został spłacony w tym i tym dniu.
malpka04