PROBLEM Z PRZELEWEM KREDYTU, POMOCY!!!!

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

PROBLEM Z PRZELEWEM KREDYTU, POMOCY!!!!

napisał GG77 » 2011-03-22, 15:06

Witam,potrzebuje wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Otóż starałem się o kredyt gotówkowy w wysokości 150 tyś złotych. W związku z brakiem czasu wszystko powierzyłem pracownikowi sieci FINES. Pan ten po dłuższym wyszukiwaniu najlepszej oferty poinformował mnie iż bedzię to bank MERITUM. Umowe podpisaliśmy 17.03.2011 czwartek, dziś mamy juz 22.03.2011 wtorek a pieniędzy na koncie niema. Po paru telefonach do tegoż pośrednika dowiedziałem się że to ponoć normalna procedura i trwa to tak długo ponieważ przelew ten jest sprawdzany w związku z ustawą o zapobieganiu prania brudnych pieniędzy. Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim ?
GG77

uruchomienie kredytu

napisał kasiulka1311 » 2011-03-30, 20:21

Przypuszczam, że chodzi Ci o kredyt hipoteczny. Otóż, w momencie podpisania umowy kredyt jest od razu uruchamiany na podany przez Ciebie rachunek bankowy jeszcze w tym samym dniu. Przeczytaj dokładnie umowę kiedy środki i w jaki sposób są uruchamiane, jeśli będzie coś nie tak to od razu skontaktuj się z tym bankiem.
kasiulka1311

wiarygodność

napisał Mybankiercom » 2011-04-05, 21:54

Przecież napisał że kredyt gotówkowy :) , fakt że przy dużych nominałach możesz być dokładniej sprawdzany, ale de facto tyczy się to raczej obrotów na rachunku niż wypłaty kredytu- proponuję sprawdzić umowę, zadzwonić do pośrednika z oczekiwaniem jasno określonego terminu wypłaty- może okazać się że pośrednik nie dostarczył do banku podpisanej przez ciebie umowy co powoduje odwlekanie transakcji.

Pozdrawiam Paweł Stopka
Mybankiercom