Przelew. Proszę o prostą poradę

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Przelew. Proszę o prostą poradę

napisał karola125 » 2010-02-24, 15:08

W poniedziałek dokonałam na poczcie przelewu na konto bankowe pewnej osoby. Jest już środa a pieniądze nie zostały do tej pory zaksięgowane. Czy to normalne, że zaksięgowanie może tyle trwać?

I jak mam przesłać potwierdzenie przelewu? sama nie mam konta bankowego a jedyne co mam to ten duplikat potwierdzający wpłatę. Mam go wysłać do tej osoby czy wysłać jego zdjęcie przez maila jako potwierdzenie?

proszę o odpowiedź, wy na pewno wiecie co się robi w takiej prostej sytuacji a ja jestem nieobeznana jeszcze w tych sprawach.... :oops: :oops:
karola125

napisał Znafca_Tematu » 2010-02-24, 15:49

Potwierdzeniem jest papierowy kwit z Poczty.
Przelew realizowany za pośrednictwem Poczty może iść 3-4 dni - dostaję takie przelewy na swoje konto i z reguły jest to właśnie taki odstęp czasowy.
Znafca_Tematu

napisał tatalka99 » 2010-02-24, 18:49

Znafca_Tematu napisał(a):Potwierdzeniem jest papierowy kwit z Poczty.
Przelew realizowany za pośrednictwem Poczty może iść 3-4 dni - dostaję takie przelewy na swoje konto i z reguły jest to właśnie taki odstęp czasowy.

Zeby ta osoba miala pewnosc, ze pieniadze zostalu wyslane zrob zdjecie tego potwierdzenia z poczty i wyslij emailem, stempel jest potwierdzeniem wyslania pieniedzy.
tatalka99