Witam,
mam problem, który dotyczy przlewu zagranicznego. Chodzi o to, by nie stracić niepotzrebnie sporej kwoty. Mam konto walutowe w walucie Euro założone w Polsce w mBanku. Na tym koncie mam pieniądze, które chciałabym przelać na swoje konto czeskie. Jak to zrobić, by bylo najtaniej, ale też bezpiecznie. Wiem, że w mBanku może to kosztowac od 20 do 200 złotych. Od czego to zależy? Czy jest duża szansa, że będzie to kosztować właśnie 200 złotych? I czy to będą jedyne opłaty, czy dochodzi do tego coś jeszcze np. opłata pobierana przez bank, do którego pieniądze przychodzą ( w Czechach mam konto w Komercni Banka) albo inne cuda. Słyszałam też o moneybookers. Czy ktoś się może do tego ustosunkować? Wiem, że są tam jakieś limity, tzn. 1000 Euro. Aby zwiększyć taki limit, trzeba zweryfikować swój adres (nie wiem czy tylko adres, czy nazwisko też). Ja mam do przelania 1500 Euro i zastanawiam się, czy jeżeli podzielę to na dwa przelewy przez moneybookers to nie będę musiała robić tej weryfikacji? Słyszałam, że wiele osób ma z tą weryfikacją problem a chciałabym tego jednak uniknąć. Jeżeli nie to, to czy mogliby mi Państwo polecić coś innego?
Bardzo proszę o odpowiedź ponieważ kompletnie sie na tym nie znam a zależy mi na czasie. Z góry serdecznie dziękuję.

Nowe tematy