Przelewy

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Przelewy

napisaÅ‚ HEFISTA » 2009-06-02, 10:28

witam, jestem tu nowa na tym forum wiec jesli robie jakikolwiek balagan- prosze o zrozumienie:)

pisze z zapytaniem, dotyczacego przelewu-zaoferowano mi 'prace'- jelsi moge to nazwac praca- chyba bardziej pomoc.a wiec, chodzi o to bym otworzyla w banku konto i bede dostawac moze raz na tydzien , czsaem raz na miesiac pewna kwote- podkeslam nie sa ta male sumki-mam na mysli kilka tysiecy.a nastepnie mam przelac te pieniadze na kolejne konto- ale to sa przelewy miedzynarodowe.
moje zapytanie jest takie- bo jestem osoba niepracujaca i mloda- i wlanise nie wiem czy to jest legalne, czy bank nie bedzie sie mnie czepic -skad mam takie sumy? czy moz epowinnam miec jakis papier ze jestem tak jakby 'posrednikiem'. czy poprosu moge przelewac te pieniadze bez zadnych paierow , i nie bede miec zadnych problemow- prosze o pomoc! z gory dziekuje za wszytskie odpowiedzi:)
HEFISTA

Re: Przelewy

napisaÅ‚ clever » 2009-06-03, 10:42

Prawdopododnie chodzi o "lewe" pieniądze pochodzące z przestępstwa. Rózni oszuści wynajmują ludzi, dzięki którym takie pieniądze przechodzą przez wiele różnych kont, po to by zatrzeć slady przestępstwa. Na Twoim miejscu trzymałbym się jak najdalej od takiej "pracy".
clever

napisaÅ‚ piotrek » 2009-06-03, 12:57

Oj takze radzilbym Ci uwazac z takim czyms, zdaje sie ze takie wplywy wiekszych kwot nawet mialabys obowiazek zglaszac do Skarbowki.

Radze takiej pseudo "pracy" unikac bo mozesz sobie narobic prawdziwych kłopotów.
piotrek

napisaÅ‚ HEFISTA » 2009-06-03, 20:50

poczytalam tu i owdzie, oradz dziekuje za wasze odpowiedzi i wiem ze nie weje w to! dzieki i pozdrowka:*
HEFISTA

napisaÅ‚ Znafca_Tematu » 2009-06-10, 08:00

Hej - to nie jest praca tylko pranie brudnych pieniędzy. Jest to przestępstwo i odradzam takie działania - w razie czego ty będziesz pociągnięty do odpowiedzialności karnej.
Poczytaj sobie więcej o ustawie o przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy.
Miej też świadomość, że banki mają narzędzia do monitorowania i kontroli przepływu środków - one także mogą być pociągnięte do odpowiedzialnosci jeśli coś przejdzie przez ich konta.
Odradzam, odradzam i jeszcze raz odradzam
Znafca_Tematu

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości