spłata raty w banku BPH

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

spłata raty w banku BPH

napisał teresa741 » 2010-04-26, 17:44

Jak to jest spłacam laptopa co miesiąc przychodzi potwierdzenie że transakcja dokonana w dniu itd z podpisem dziękujemy a po jakimś czasie przychodzi pismo z prośbą o dokonanie wpłaty jakieś żarty robią czy taki bajzel mają w całej dokumentacji .
teresa741

spłata raty BPH

napisał lenox » 2011-01-27, 20:31

Witam umnie wyglada to tak w miesiacu
saldo 4700 - spłata raty 340,00 saldo koncowe 4360
miesiac nastepny
saldo 4410? :twisted: skad to sie wzielo 4410 skoro było 4360 :?:
a własnie taki bank
a to 45 ubezpieczenie co miesiac po co?
areszta 70 to sam nie wiem

powiem tak jak najszybciej spłacic i wiecej nie brac to nie dla idiotów :oops:
-----------------
kwoty podałem przykładowe :twisted:
lenox

napisał 17jb » 2011-02-25, 15:33

to dopiero początek Twoich kłopotów z bankiem .
Ja już skończyłem spłatę rat ,ale niestety nie jest łatwo się z nimi rozstać .
Kombinują jak mogą .
Dwa tygodnie temu miałem rozmowę z Panem X z windykacji .
Pyta kiedy wpłacę pieniądze .Na to ja pytam ile muszę wpłacić abym miał czyste konto i mógł wypowiedzieć im umowę . Pan podaje kwotę .
Przelałem natychmiast żądaną kwotę i wysłałem za potwierdzeniem odbioru wypowiedzenie umowy .[wysyłajcie tylko za potwierdzeniem ,bo inaczej nie odpowiedzą -wiem to od pani z poczty ] .
Minęły dobrze 2 tygodnie i oto dzwoni do mnie panienka z banku .
zawiadamia mnie że nie mogą zamknąć konta bo jestem im winien 28 zł . To ja pytam ją za co ? Wyszło na to że za rozmowę z kolegą z windykacji .
To ja pytam Panią czy jak wpłacę te 28 zł to już na pewno będę miał czyste konto ,bo przecież teraz rozmawiam telefonicznie z Nią to mogą mi coś doliczyć .Pani odpowiada że nie wie ,najlepiej żebym za 3 dni zadzwonił do działu obsługi klienta to mi odpowiedzą . ŚMIECHU WARTE,TYLKO SZKODA ŻE JA ZA TO PŁACĘ .
Za 3 dni będzie nowy miesiąc więc pewnie obciążą mnie za obsługę i znowu usłyszę że nie da się zamknąć konta .
LUDZISKA NIE DAJCIE SIĘ NACIĄGAĆ !!!! UCIEKAJCIE Z TEGO BANKU CZYM PRĘDZEJ !!!

PAMIĘTAJCIE ,ŻE SPŁACENIE WSZYSTKICH RAT NIE JEST JEDNOZNACZNE Z ZAMKNIĘCIEM KONTA W TYM BANKU . MUSICIE WYPOWIEDZIEĆ IM UMOWĘ NA PROWADZENIE KONTA ,BO INACZEJ CO MIESIĄC BĘDĄ WAM DOPISYWAĆ KOSZTY ZA JEGO PROWADZENIE ,POTEM BĘDZIE DZWONIŁ SMUTNY PAN Z WINDYKACJI I ZA 3 DNI DEBET NA KONCIE WZROŚNIE O 28 ZŁ .
PRZEŻYJECIE TO CO JA MAM OBECNIE .
17jb

RATY

napisał slodki860326 » 2011-06-27, 22:26

Rok temu babcia wzieła mi nokie w media na 10rat po 87 pln. W sumie 870 pln do spłaty. Nie dano na więcej z racji wieku, ale płacę ja. Po podpisaniu umowy zaproponowano karte kredytową na 1400 pln. Babcia odmówiła bo po co kobiecie 75 letniej karta, ale bankierka twierdzi że i tak przyślą, można ją w każdej chwili oddać i jest ok. Po pewnym czasie przyszła druga karta bo pierwszaw była błędna. Ale babcia stwierdziła że oddamy karty po spłacie rat. Karty są nie dotykane dalej przyklejone do papieru. Od pewnego czasu raty są różne i wysokie i to co miesiąc przysyłano blankiet albo i nie a na blankietach nie było numeru raty tylko spłata karty głównej która nie była używana, w tym miesiącu dostaliśmy list z którego wynikało że do spłaty jest 57 pln. Dziś udałem się z babcią w celu uregulowania należności oddania kart i zakończenia współpracy. I co się okazało:
do spłaty było 222 pln, za każdą rozmowę krórą bank wykonywał do babci była opłata 28pln za listy 16pln. Jak się w banku okazało nie spłacałem telefonu tyko karte i z tąd takie raty. Zadzwoniliśmy do siedziby glównej, babcia dane podała i przekazała sluchawkę mi. Tam zadałem pytanie odnoście dlaczego płacę karty nie telefon i gdzie moje 530 pln nie chciano zemną rozmowiać tylko z babcia. Wsumie nie dostała babcia idpowiedzi ja jestem 530 w plecy i mino wieku zaproponowano jej kredyt. Nie polecam banku bph to szuści media chce zerwać z nimi umowę pozdrawiam.
slodki860326

raty

napisał slodki860326 » 2011-06-27, 22:29

Zapomniałe dodać że karty do domu przyniosłem żeby zniszczyć we własnym zakresie.
slodki860326