Tanie przelewy z Wielkiej Brytanii do Polski

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

napisał Gościnna Kasia » 2007-09-15, 19:40

Blady, z konta w banku Lloyds bez problemu dokonałam przelewu, problem mam tylko z HSBC bo tam procedura dokonania przelewu jest wg mnie utrudniona, a do banku nie chce mi się maszerować (a tam zleciłabym przelew i miała kłopot z główy, ale nie mam kiedy...)
Gościnna Kasia

cd

napisał Blady » 2007-09-16, 22:03

A ja mam taki problem, że już jestem w Polsce i nie mogę się już udać do placówki. Może orientujesz czy jest możliowe przelania pieniędzy bezpośrednio na polskie konto.
Blady

napisał Gościnna Kasia » 2007-09-16, 23:53

Jeśli nie masz możliwości obsługi konta przez internet to chyba pozostaje telefoniczne zlecenie albo skorzystanie z karty płatniczej w Polsce. Dla pewności - masz konto w banku lloyds?
Gościnna Kasia

napisał nakago » 2007-09-19, 22:32

Witam wlasnie wykonalem przelew internetowy z HSBC na konto Moneybookers UK, ktos wie może ile czasu potrwa zanim pieniadze pojawią się na moim koncie MB po zalogowaniu się na ich stronce ?
nakago

Funty na polskim koncie w mb

napisał Blady » 2007-09-23, 01:08

nakago napisał(a):Witam wlasnie wykonalem przelew internetowy z HSBC na konto Moneybookers UK, ktos wie może ile czasu potrwa zanim pieniadze pojawią się na moim koncie MB po zalogowaniu się na ich stronce ?

Ja tez to właśnie uczyniłem, czekam już cztery dni i nic. W weekend i tak nie przyjdą. Obawiam się, że może być lipa z tym że, wpłaciłem funty na konto w MB które jest prowadzone w polskiej walucie i nie wiem teraz czy te pieniądze w ogóle wejdą czy muszę założyć drugie konto w GBP.
Blady

kicha z Moneybookers

napisał Lena » 2007-10-13, 22:03

Przelalam kase z HSBC do Moneybookers i 600 funtow poszlosie grzmocic. Ponad 2 tygodnie minely i konto Mbookers jest puste. Napisalam do nich 2 wiadomosci przez CentrumWiadomosci i nic! W poniedzialek dzwonie, ale cos mi siewydaje,ze to HSBC zawalilo sprawe a nie Mbookers. Masakra :/
Lena

Problem z przelewem

napisał marcin_s21 » 2007-10-20, 02:47

Witam, czy ktos moglby napisac jak przelac pieniadze z Banku Loyds na konto moneybookers bo nie za bardzo wiem :) Prosze o odpowiedz, moze byc na gadu : 6689948, dziekuje :)
marcin_s21

napisał piotrek » 2007-10-20, 15:04

Trzeba dobrze szukac na forum a znajdzie sie wszystko.
Tutaj masz dokladnie opisane jak dokonywac przelwow miedzy moneybookers a lloyds:
tematy3/lloyds-tsb-bank-vt102,40.htm
piotrek

Przelew s HSBC na Moneybookers

napisał Larysa » 2008-01-10, 21:31

Lena czesc!!
Powiedz, czy przelew z HSBC do Moneybookers doszedł Ci w koncu?? Bo muszę zrobić też przelew i martwie sie, zeby te pieniądze, jak wyjdą z HSBC, żeby wogóle dotarły do Moneybookers :) Mówisz, że 2 tygodnie nie było kasy na koncie, jak długo czekałaś i czy doczekałaś się? Wodóle mnie przeraża ten tępy system pracy banku - tak znany bank powinien pracowac bez zarzutów......
Larysa

przelew z anglii do polski

napisał spacer » 2008-10-23, 15:01

Wg mnie najtanszy i najszybszy przelew z anglii do polski ma przelewy365 Biora tylko 5 funtow a przelew na konto zlotowkowe trwa jakis 1 dzien. Pieniadze mozna wplacic do nich przelewem albo bezposrednio w banku (tak w sumie wychodzi najszybciej).
spacer

Poprzednia stronaNastępna strona