Toyota Bank

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Oprocentowanie w Toyota Bank

napisał louis » 2008-01-15, 10:02

Zasady naliczania oprocentowania na Koncie Oszczędnościowym w Toyota Bank określone są w Tabeli Oprocentowania. ALE UWAGA!!!!
Konstrukcja tego Konta przewiduje naliczanie odsetek oddzielnie od kwoty w danym przedziale, tzn.

kwota do 2 tys. zł = 3,60%
kolejne 3 tys. zł = 4,60%
kolejne 5 tys. zł = 4,90%
kolejne 10 tys. zł = 5,10%
I pozostała kwota = 5,30%.

:)
louis

napisał madzia » 2008-01-17, 16:09

Tak samo naliczał kiedyś oprocentowanie Raiffeisen Bank na swoim koncie lokacyjnym, tylko nigdy to oprocentowanie nie było tak wysokie jak w toyota bank. I ja się przeniosłam, bo mnie się to opłacało. A poza tym w RB ciągle mieli problemy z dostępem przez internet, co doprowadzało mnie do białej gorączki.
madzia

napisał elliasz » 2008-01-23, 18:43

Nigdy nie miałem do czynienia z raiffeisen bank, a z toyota bank tak - więc mogę wypowiadać się tylko na temat tego ostatniego. Uważam, że to rozsądna oferta dla ludzi, którzy nie chcą lub nie umieją szaleć na giełdzie - dobry i bezpieczny zarobek. Przy tym TB wymaga minimum formalności i wszystko można załatwić przez infolinię albo internet.
elliasz

co robić

napisał bearr » 2008-01-24, 02:01

Zgadzam się. Konta oszczędnościowe (np toyota bank ma już pond 5 %) i lokaty bankowe (oby tylko stopy nie poszły w dół); to będzie główny kierunek migracji drobnych graczy z giełdy.
bearr

Gdzie mają placówkę?

napisał kryst » 2008-01-27, 05:43

No, nie był bym taki pewny. Złoto chyba wróci do łask.
Gdzie w Warszawie ma swoją placówkę Toyota Bank?
kryst

napisał myk » 2008-01-27, 11:03

TB to bank internetowy - co oznacza, że nie mają żadnych oddziałów. Kontakt przez internet lub na infolinię się dzwoni.
myk

Co ze złotem

napisał abdullas » 2008-01-27, 17:47

Złoto to dobra droga, tym bardziej, że zawsze może być gorzej, a to nie traci tak na wartości jak indeksy. Czytałem o Toyocie i powiem wam, że fajną stronkę o oszczędzaniu zrobili - swinkabezszans.pl. Trochę informacji i świetna świnka, która...
abdullas

napisał lunka » 2008-01-28, 17:06

Ja się na tym nie znam. Raz złoto jest drogie, potem tanieje, to ja jednak wolę bezpiecznie ulokować pieniądze na koncie oszczędnościowym w TB i mam pewny zyski bez nerwów.
lunka

CO robić?

napisał Parat » 2008-01-28, 23:05

A ile zarobię na czysto w Toyota Bank wpłacając na to konto oszczędnościowe 10 tyś złotych? To jaki będzie zysk, zakładając, że będę tam trzymał te środki przez rok? Co się bardziej opłaca, trzymać oszczędności na koncie oszczędnościowym czy nakupić złota.
Parat

napisał lunka » 2008-01-29, 22:31

wiesz co polecam ci ich stronę - tam jest dokładna tabela oprocentowania albo wejdź na stronę swinkabezszans.pl.
lunka

Poprzednia stronaNastępna strona