Tragedia - nie mają swojego SWIFT, korzystają ze SWIFTU HOLENDERSKIEGO, są tragiczne problemy z przelaniem kasy z zagranicy do Polski na konto Toyota Bank.
W tytule trzeba podawać swój numer konta, pełny adres i imię i nazwisko, a przelew najpierw trafia do Holandii, później do Polski.
Odpowiedzi obsługi tego banku są olewcze i bez żadnych konkretów.
4 wypłaty z bankomatu darmo w miesiącu to śmiech na sali - kolejne 4,00 PLN każda.
Masz gotówkę? Chcesz ją wpłacić na konto do tego banku? Idź do jakiegoś innego banku i wpłać np 2 000 PLN na swoje konto w Toyota Bank. Ile zapłacisz za wpłatę własną za pośrednictwem innego banku?
20 zł! 1% wartości! Mało tego, nigdzie nie podają info, że jest problem ze SWIFTEM i taka sytuacja jest minimum od 06.2007 do dnia dzisiejszego włącznie.
Pisząc do obsługi o problemie i że, formularze w internecie w niektórych witrynach z których mam wpłaty nie przewidują edycji pola: tytuł przelewu co uniemożliwia wpisanie tam swojego numeru konta (inaczej przelew nie trafi do Polski na Twoje konto) oraz, że ponoszę straty przez to bo zwyczajnie nie mogę przelać tych pieniędzy na własne konto, odpowiedź była następująca: "Nie planujemy zmian w SWIFT na polski - prosimy korzystać ze SWIFTU Banku Holenderskiego" Napisałem, że w takim razie rezygnuję bo traktują mnie jak śmiecia i poprosiłem o podanie procedury i paragrafu mówiącego o postępowaniu przy rezygnacji z ich usług. Odpowiedź banku: Proszę odesłać kartę i klucz- token oraz dołączyć odpowiednie pismo. Pytam jakie pismo? Gdzie artykuł, paragraf? Może jakiś adres? Poleconym, a może zwykłym? Czy decyzja o zmknięciu konta zostanie mi przysłana? Nic, zero.
Bardzo Wam odradzam.
Jak płacicie w internecie kartą tego banku to w systemie pojawi Wam się kwota całkowita i liczba blokad, ale nie ma szans żeby sprawdzić co to za blokady, na jakie kwoty, etc... więc można to sprawdzić dopiero po ściągnięciu pieniędzy przez bank.
Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś z tego Banku to przeczyta.
Tomek.

Nowe tematy