Toyota Bank

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Toyota Bank

napisał Gość » 2007-10-10, 17:27

Bardzo polecam Toyota Bank, nie dość, że mają b. profesjonalny serwis, to jeszcze niewysokie opłaty i przyzwoite prowizje, a i jeszcze człowiek nie czuje się u nich jak intruz, od którego tylko kasę trzeba wyciągnąć.
Gość

napisał bartcis » 2007-10-17, 23:48

Ja bym powiedział o czymś chyba ważniejszym, niż to wszystko co zostało napisane wyżej. Mianowice nie muszę dygać do placówki, stać w kolejce, pieklić się ze starszymi Paniami, kto stał, a kto nie stał przede mną. Zaglądam do komputera, logowanie i robie wszystko. To jest dla mnie bardzo ważny argument przemawiający za tym bankiem. Tak, tak... większość "placówkowych" banków ma swoje wersje internetowe, ale Toyota Bank ma wszystko za darmo...
bartcis

napisał gunia » 2007-10-18, 17:44

o to, to. Ja z tego samego się cieszę, bo wcześniej byłam w pekao bp i tam starsze panie tylko mają konta i wiecznie kolejki, utarczki i sapanie za plecami, żeby przepuścić. Teraz z domciu wszystko płacę za darmo i jeszcze konto jest całkiem przyzwoicie oprocentowane.
gunia

napisał anika » 2007-10-19, 18:27

A mnie się podoba, że przy otwieraniu konta ror od razu otworzyłam sobie bezpłatnie konto oszczędnościowe. Podoba mi się też, że mogę sobie dopasować do swoich potrzeb i wygody dostęp przez internet. I ten token, którego używam zamiast całej listy kodów. Ogólnie moje wrażenie jest takie, że Toyota Bank jest po prostu "user friendly".
anika

napisał Annusia » 2007-10-21, 00:21

Tak zachwalacie, że aż weszłam na ich konto i rzeczywiście jestem pod wrażeniem szczególnie tego, że tak łatwo można je spersonalizować. Ale jestem ciekawa jak wygląda realne oprocentowanie i wypłaty z bankomatów. Jakie są wasze doświadczenia i opinie w tym względzie?
Annusia

napisał ilia » 2007-10-22, 17:20

Ja jestem pod dużym wrażeniem dostępu internetowego - bardzo czytelne, nawet taki niewprawny użytkownik bankowości internetowej sobie radzi. Przejrzysta, szybki dostęp do wszystkich informacji o koncie, mnie się to bardzo podoba, bo w poprzednim banku ciągle coś szwankowało, a ja nie bardzo umiałam sobie poradzić.
ilia

napisał adminrał » 2007-10-24, 20:55

Ja jestem u nich od niedawna więc się dopiero uczę. Wypłaty w bankomatach wszystkich są bezpłatne, ale, ale tylko pierwsze trzy, więc trzeba tej gotówki wypłacić trochę więcej, jak ktoś nie lubi płacić kartą. Ja tam wszędzie płacę kartą. Jest jeszcze jeden ukryty kruczek. Mianowice jeżeli w danym roku będę miał zakupów na kartę powyżej 12 tyś, to za kartę roku przyszłym nie płacę nic. Więc się opłaca. Poza tym dostęp on-line, ale to jużstandard - bez tego banki nawet już nie podchodzą do klienta. Reasumując Toyota Bank przypadł mi do gustu i kieszeni...
adminrał

napisał bozo » 2007-10-26, 21:23

Ja bym nie powiedział, że ten dostęp on-line to taki standard. Na przykład w moim poprzednim banku rutynowo na koniec miesiąca nie mogłem dokonywac żadnych operacji przez internet, bo im się system zawieszał, co chwila dostawałem od nich wiadomości, że system nie będzie dostępny z powodu kłopotów technicznych i w końcu trafił mnie szlag i dałem się namówić na przeniesienie do toyota bank. I naprawdę wiem, że dostęp online, który proponuje toyota bank jest na b. wysokim poziomie, wszystko jest klarowne i wreszcie nie mam stresu, że nie będę mógł zrobić płatności na koniec miesiaca, bo się właśnie system zawiesił. O innych plusach tego banku się nie rozwodzę, bo każdy sam musi ocenić, która oferta jest dla niego najbardziej korzystna.
bozo

układ

napisał gość » 2007-10-29, 01:33

Same pozytywne posty wyłapał Toyota Bank... ciekawe. Nie ma tu jakiegoś "układu" jak to zwykł mówić wódź Jarek...
Żarty żartami, ale biorąc pod uwagęfakt, że nie ma innej podobnej oferty na rynku (niby mbank ma darmowe konto, ale za przelewy się już płaci), to nie powinno dziwić zadowolenie ogólne... i tego sobie i innym serdecznie życzę!
gość

napisał etam » 2007-11-05, 13:40

To żeby ten pozytywny ton trochę ostudzić, to ja muszę napisać, ze mi nie pasuje, że tylko chyba trzy wypłaty z dowolnych bankomatów są bezpłatne, a potem się płaci. A trzeba przyznać, że bankomatów toyota bank nie ma i człowiek jest skazany na płacenie. Może warto by było wejść we współpracę z innym bankiem albo z euronetem, żeby klienci nie płacili.
etam

Następna strona