uwaga na citi !!!!

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

uwaga na citi !!!!

napisał Wojtas445 » 2011-04-08, 21:50

w styczniu br stracilem prace a wiec i zdolnosc finansowa.Jak na powazny bank przystalo zaczely sie grozby ,nekania telefonami po 21...etc-takie kurtuazyjne oblicze banku.Poinformowalem bank o mojej sytuacji...ale to nie zmienilo dzialan banku.moja sprawe skierowano do windykacji,a tam zablokowano mi konta osobiste i oszczednosciowe.Pracownik banku majac swiadomosc ze nie mam srodkow na splate karty zaproponowal mi splate dlugu w ratach-przystalem na ta propozycje.Gdy otrzymałem upragniona wyplate chcialem splacic w/w kwote na konto kredytowe -odmowiono mi wykonania operacji,po informacji telefonicznej(to jest osobna historia-i powinien sie nia zajac prawnik)uslyszalemod panienki rzekomo prowadzaca moja sprawe ze mam splacic cala kwote i zablokowano mi cala wyplate-nie mam z czego utrzymac rodziny pomimo ze bank mogł zablokowac zadłuzona kwote,nie mam dostepu do resztek wyplaty .czy takie dzialania sa prawnie dozwolone?
Wojtas445

Nie są dozwolone

napisał mad » 2011-04-13, 10:23

Citi to czysty bandytyzm. Przykro mi, ale sądzę, że bez agresywnego prawnika nic nie wskórasz. Nie masz również obowiązku odbierać telefonów z banku w nocy. Jeśli bank nęka Cię telefonami po kilka razy dziennie i do tego w nocy, zgłoś sprawę prokuratorowi. To jest karalne.
Dział windykacji Citi ma również czelność składać swoim klientom oferty i propozycje, które - delikatnie mówiąc - balansują na granicy prawa. Pamiętaj, nie musisz się na nic godzić od razu. Nikt nie ma prawa żądać od Ciebie zgody na warunki przekazane przez jakiego aroganckiego młodzieńca, w godzinach nocnych i do tego telefonicznie. Wszystkie uzgodnienia z bankiem muszą mieć formę pisemną.
Poradź się prawnika, bo pomimo tego, że Trybunał Konstytucyjny orzekł, że Bankowy Tytuł Egzekucyjny jest niezgodny z konstytucją, a zatem banki nie mogą go stosować, to dam głowę, że CIti gotów jest spróbować tego patentu na Tobie.
Płacisz frycowe za uczciwość, ale to nie znaczy, że jesteś na straconej pozycji. Głowa do góry.
mad

napisał KitchenGirl » 2011-05-22, 19:32

Wojtas445, temat troszkę stary, ale radzę Ci podejść do najbliższego oddziału, gdzie pracownik będzie mógł skontaktować się z odpowiednią komórką centrali banku, aby odblokować dostęp do kwoty max.500 zł. Co do postępowania windykacji, niestety na początku roku cały proces przejęła firma zewnętrzna i stąd inna polityka postępowania, z którą osobiście też się nie zgadzam...
KitchenGirl