Uwaga na Eurobank !!!!!!!!!!!!!!

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Uwaga na Eurobank !!!!!!!!!!!!!!

napisał kasia27 » 2009-07-30, 13:37

Dzisiaj miałam "niewątpliwą przyjemność" kontaktować się z pracownikami EUROBANK !!!!!
ZDECYDOWANIE ODRADZAM WSZYSTKIM TEN BANK !!!!!!!
Nie zasługują na klienta - nawet przy najbardziej korzystnych warunkach.
Mam konta w kilku bankach Pierwszy raz spotkałam się z tak niemiłą obsługą ( podkreślę, że nie chodzi tylko o jedną osobę, ale szereg pracowników).
Nie wiem kto ich szkolił. Jestem "w szoku", że w ten sposób można traktować klienta. Pomijam fakt, że stale są problemy z dostępem do konta, karty kredytowej (wyciągi robione w ten sposób żeby nikt z nich nic nie wiedział), dostęp internetowy do konta - prawie żaden, zawsze jakiś problem a jeśli próbujesz sie skontaktować żeby ktoś Ci pomógł ( nagraj sobie dzień wcześniej dobry humor i mnóstwo cierpliwości) oraz nastaw się, że potraktują Cię jakbyś to Ty zarabiał na nich a nie oni na Tobie :):). Łaskę Ci robią, że z Tobą rozmawiają :):). Jestem w szoku :):)
Zabieram stąd swoje pieniądze i idę do NORMALNEGO banku.
Pozdrawiam
KASIA
kasia27

napisał CrimeScene » 2009-08-06, 21:05

Hmm... Albo mamy konto w tym samym banku i ktoś ma pecha... albo myślimy o dwóch różnych...
1. Nigdy nie miałem problemów z logowaniem do ich konta za pomocą tokena... Wszystko zawsze szło ładnie sprawnie... Ale jeśli klient widzi napis "przerwa techniczna - przepraszamy" to już się w Nim gotuję... Przeważnie banki robią jakieś ulepszenia w kontach w tym momencie... ale to tylko nie wielka część klientów rozumie...
2. nie każdy pracownik banku jest taki sam... zdarzają się lepsi doradcy i gorsi... może akurat miał ciężki dzień... proponuję się wpierw zastanowić nad tym, że pracownik to taki sam człowiek jak My i tak samo jak My mamy ciężkie dni w pracy tak samo on ma prawo mieć...

banki są dla ludzi, a ludzie dla banków... trochę wyrozumiałości na przyszłość...
CrimeScene

napisał goku88 » 2009-09-13, 17:24

Ja też mam konto w tym banku. I owszem zdarzały się problemy z logowaniem parę razy. Na stronce nie było żadnych informacji przez co blokowało mi się konto po kilku próbach. Wystarczył jednak telefon na infolinię (ps po doświadczeniach w innym banku zdziwiłem się, że za każdym razem udawało mi się dodzwonić bez większego czekania) i szybko mi konto odblokowywano. Ostatnio czytam dużo wypowiedzi o niemiłej obsłudze w eurobanku i zaczynam się zastanawiać czy nie zrezygnować. Sam jednak nigdy nie doświadczyłem takich problemów. Być może dlatego, że nie mam wobec nich żadnych zobowiązań. W każdym razie jak tylko coś takiego mi się zdarzy od razu wycofuje pieniądze z tego banku i nie omieszkam tu o tym napisać.
goku88

Film;)

napisał FCB » 2009-11-19, 19:02

http://www.youtube.com/watch?v=fcoqK-8WBTM
FCB

Jakto jest możliwe?.

napisał Rafał » 2010-04-10, 02:52

Witam, w 2007r dostałem kredy w eurobanku na zaświadczeniu widniało wynagrodzenie w wysokości 2.000tyś zł. po mniej więcej roku dobrałem do kredytu parę tyś na remont i meble, rata "podwoiła się" cały czas na tym samym zaświadczeniu bez weryfikacji mojej osoby. po roku odziedziczyłem drugie mieszkanie po starszej osobie wiadomo do remontu.
tym razem to Eurobank zadzwonił z ofertą, rata podwoiła się i nie mam pojęcia co wpisał w firmowy (eurobanku) komputer pan który mi udzielał kredytu, ale i udało się. przy dochodzie 2.000zł. posiadam kredyt w wysokości 143.000tyś zł na 5-lat i ratą 3.150zł. Dziwne, ale prawdziwe z pensją żony dajemy radę, ale wydaje mi się że pracownik Eurobanku sfałszował moje zaświadczenie o dochodach. Moim zdaniem dokumentacja kredytowa została sfałszowana. To jakie mam możliwości.?
Chciałbym przynajmniej obniżyć o połowę ratę. Czy pójść tym od razu do sądu.?
Rafał

napisał leks1984 » 2010-05-03, 23:12

Chciałbym przynajmniej obniżyć o połowę ratę. Czy pójść tym od razu do sądu.?[/quote]

Tegoroczna rekomendacja T Komisji Nadzoru Finansowego narzuciła bankom to, że rata nie może przekroczyć połowy dochodów kredytobiorcy. Z tego co piszesz jesteś jedynym kredytobiorcą, także ma miejsce jakiś absurd. Do sądu nie ma co iść. Proponuję wnioskować o restrukturyzację kredytu, podając jako przyczynę nieprawidłową ocenę zdolności kredytowej. Jeżeli nie podejmą żadnej interwencji pisz do KNFu ... oni powinni tym się zainteresować.
leks1984

napisał Rafał » 2010-05-11, 19:38

Dzięki jadę do eurobanku w piątek i będę wiedział co mówić!
Rafał

napisał Znafca_Tematu » 2010-05-12, 07:55

Ja trafiłem do świetnego doradcy na Kruczej w Warszawie - osoba bardzo kompetentna, w bardzo przystępny i obszerny sposób wyjaśniała wszystko o co spytałem. Chodziło o kredyt hipoteczny, konto z dostępem przez intenet i kartę kredytową. Dostałem bardzo dobre warunki i jak na razie obsługa jest bez zarzutu.
Zastrzegam, że mówię o 4 miesiącach współpracy z tym bankiem co oczywiście może się zmienić.
Znafca_Tematu