Uwaga na kredyt z GE Money Bank

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Uwaga na kredyt z GE Money Bank

napisaÅ‚ PiotrZ » 2009-10-28, 15:09

Na początku 2008 roku skorzystałem z Kredytu w GE Money Bank na zakup komputera, formalności załatwienia umowy przebiegły bez problemów, wkrótce też dostałem pocztą dokumenty z Umową i Kartę Kredytową, której nie aktywowałem i nie zamierzałem aktywować (tak jak mnie pouczyli w sklepie z uwagi na wysokie - lichwiarskie marże na które mogę się narazić korzystając z tej karty ) kredyt spłaciłem jeszcze w 2008 roku i wydawało mi się, że mam sprawę z głowy.
Nic takiego, we wrześniu otrzymuję kolejną przesyłkę z kartą kredytową na kolejny okres 2 lat, ale z karty nie korzystam, mam kilka telefonów z GE Money Bank z propozycją dodatkowego ubezpieczenia z którego nie chcę skorzystać mimo zachęt przedstawicieli. Tymczasem kilka dni temu otrzymuję pismo z dziełu windykacji że zalegam w ich banku kwotę 10,- zł wobec tego obciążają mnie karą 25,- zł i straszą kolejnymi karami.
Cóż próbuję się dodzwonić na podany w piśmie numer i o mało nie dostaję zawału - jeżeli się ktoś próbował dodzwonić to wie jak się rozmawia z automatem 10 - 20 minut by się dowiedzieć że konsultanci są dostępni od godz. 8:00, w końcu udało się, po przedstawieniu sprawy i po przekazaniu mojej rozmowy do działu windykacji dowiedziałem się że aktywowałem kartę w maju 2009 telefonicznie (chyba mam zanik pamięci bo nie mogę sobie tego przypomnieć) i naliczali mi opłaty od karty po 2,- zł i w październiku nazbierało się 10,- zl a bank nie ma obowiązku informować mnie o tym że narasta mi zadłużenie i od razu rozpoczynają procedurę windykacyjną ??????
Ostrzegam wszystkich przed nieuczciwymi metodami wyłudzenia przez GE Money Bank
PiotrZ

GE MONEY

napisaÅ‚ marko5 » 2009-10-29, 18:55

Piotr-masz rację-GE Money bank jest dobry.Szczególnie w ubezpieczaniu kredytów lub kart kredytowych w CARDIF S.A.Polska.To taki ich mafijny koleżka.Wszystkie te gówna ubezpieczają u niego.Nawet jeżeli wiedzą,że z tego ubezpieczenia nigdy nie skorzystasz to i tak cię ubezpieczą i będą potrącać składki.Tak było w przypadku mojej żony,która-UWAGA!!!!-przy podpisaniu umowy na kredyt deklarowała przychody na poziomie 250zł(1/4 etatu),kredyt ubezpieczono,chociaż z góry było wiadomo,że przy takich dochodach z ubezpieczenia nie skorzysta(tylko w razie utraty pracy bezrobotni z prawem do zasiłku,a przy takich dochodach zasiłek nie przysługuje).Jednak nie było przeszkód z ubezpieczeniem i składki naliczano...
marko5

GE MONEY SA

napisaÅ‚ piotrs1978 » 2009-11-11, 09:27

Nie zgadzam się z Waszymi opiniami. Brałem również kredyt ratalny w GE Money. Został mi udzielony limit odnawialny w karcie (najczęściej udzielany w GE Money). Karty nie uaktywniłem (chociaż proponowano mi to telefonicznie), spłaciłem zgodnie z harmonogramem raty. Następnie zadzwoniłem na infolinię i poprosiłem, aby mi powiedziano w jaki sposób mogę zrezygnować z kredytu i karty oraz jakie pismo mam napisać. Konsultantka podyktowała mi takie pismo, które przesłałem do Gdańska wraz z kartą , którą przeciąłem. Na moją prośbę GE Money przysłał potwierdzenie, ze kredyt został w całości spłacony. Nie zapłaciłem ani grosza za takie potwierdzenie.
Do PiotraZ-Jeżeli twierdzisz, że ktoś bez Twojej wiedzy uaktywnił kartę to zgłoś reklamację pisemnie do Gdańska i wyślij ją listem poleconym za potwierdzeniem odbioru. Nikt nie będzie mógł powiedzieć wtedy w GE Money, że dokumenty nie dotarły. Rozmowy są nagrywane, więc zażądaj sprawdzenia, kto uaktywnił kartę - musisz tylko znać datę, kiedy to nastąpiło i najlepiej porę dnia. Kwotę kary też możesz reklamować - trzeba ją zapłacić, aby nie trafić do BIK-u, ale w przypadku pozytywnej decyzji zostanie ona zwrócona.
piotrs1978

GE MONEY BANK = PORAZKA

napisaÅ‚ moira » 2010-01-08, 13:11

Porazka- w ktorej nic nie zalatwimy. Splacam tam kredyt na niewielka kwote 130 zl kazdego miesiaca place go z 10 dniowym opoznieniem. Pracownicy tego banku sa w stanie zabic cie telefonami. Nie odbierasz?????? Zadzwonia do zakladu pracy a jak odbierzesz jeszcze w tym samym dniu wysla ci monit. A wszytko to w ciagu 10 dni. Kazdego miesiaca wplacam wyzsza kwote niz rzeczywista o jakies 10-15 zl z uwagi na opoznienie a im ciagle malo. Miesiac za miesiacem leci a tam coraz wyzsze odsetki karne. Dlaczego? Udaje sie do banku tam otrzymuje wydruk. Uwaga skupcie sie!!!!!!!!!

Kwota najblizszej płatnosci- 38,04
Termin najblizszej platnosci 25.01.2010
Termin platnosci ost. raty 25.08.2010
Kwota zaleglosci na dzis 10,09
W tym karne odsetki 101,23

Ta zagadke z checia pozostawilabym dla was. Ale ku przestrodze oraz dla tych ktorzy nie wiedza a placa nieterminowo opisze to. Jak juz wspomnialam wplacam wiecej niz powinnam. Spojrzmy na kwote najblizszej platnosci 38,04zl to kwota kolejnej raty dlaczego?????? kto zaplacil reszte???? Otoz pieniazki ktore wplacalam dobrowolnie z naddatkiem ida na poczet kolejnej raty a nie na pokrycie odsetek za opoznienie i monity. Zeby te natomiast pokryly nam odsetki karne musimy w tytule wplaty wpisac WIN33. Poniewaz jak pracownik Banku wyjasnil i tu cytuje "Bank nie wie co z tymi pieniazkami zrobic". Do dzis nie dowiedzialm sie skad 101,23zl karnych odsetek skoro zaleglosc od poczatku splaty rat wynosi
10,09zl

Teraz moze nieco odbiegne od powyzszego tematu. Jak kazdy Bank ten bank "Porazka" tez ma swoje oddzialy chcac zalatwic sprawe udaje sie kolejny raz do najblizszej placowki sprawa dotyczy kolejnej pozyczki o ktora ubiegam sie juz w innym banku. Niestety Bank nie udzieli mi pozyczki dopoki nie ureguluje zaleglosci w banku "porazka" poniewaz tam widnieje zadluzenie na kwote 50 zl i bank "porazka" uniemozliwia mi zaciagniecie kolejnego, dodam drugiego jaki mialabym splacac a w zasadzie pozyczki. Oczywiscie zadluzenia nie ma i nie wiadomo skad ono sie wzielo. Biegne wiec do "porazki" by sprawe wyjasnic. Zadluzenia faktycznie nie ma wobec tego prosze o wyciag splat oraz potwierdzenie braku zadluzenia. Pani za biurkiem wydrukowala, bylam szczesliwa- a teraz tylko potwierdzenie w formie chociazby pieczatki i koniec. Moja radosc nie trwala dlugo "Pani w banku nie ma uprawnien do podbijania pieczatka". Dostalam do reki telefon Pani byla laskawa i polaczyla mnie z biurem obslugi klienta.-Prosze zamowic faks potwierdzajacy splate dotychczasowych rat tyle ze on kosztuje 10 zł uslyszalam. Dobra jestem w stanie dac 10 zl. Mija 20, 40, 60 minut czekania w "porazce" Faksu brak. Dopiero Pani za biurkiem mowi. Czy ja Panstwa nie poinformowalam ze na taki faks czeka sie do miesiaca czasu?
Niestety Pani miala chwilowy uszczerbek w mozgu i jakby zapomniala nas o tym poinformowac. Spojrzalam raz jeszcze na stado --- za biurkami i pomyslalam ze wplace im to 50 zl wszystko bede miec z glowy odbierajac potwierdzenie wplaty ktore przedstawie w banku w ktorym ubiegam sie o pozyczke. Ide do tego biurka a Pani stara mi sie wytlumaczyc ze nie przyjmuja pieniadzy. Zalosny bank dyrekcja i zalosni sa ci ludzie ktorzy tam pracuja. Ze wstydu spalilabym sie pracujac i reprezentujac cos takiego. Przeanalizujcie sobie bo kazdemu z was moze wypasc cos pilnego jakikolwiek wydatek utrate pracy badz chorobe co w dalszym ciagu uniemozliwi wam regularna splate. Pozdrawiam i ostrzegam wszystkich przed tym bankiem
moira

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości