Wciąganie pieniędzy przez bankomat w ING

Dyskusje ogólne na temat bankowości i finansów. Banki w Polsce oraz banki na świecie. Opinie, wymiana informacji i doświadczeń.

Wciąganie pieniędzy przez bankomat w ING

napisał Koles100 » 2010-03-04, 07:31

Witam wszystkich specjalistów ds. bankowości :)
Mam nieciekawe doświadczenie z ING Bankiem Śląskim. W piątek tydzień temu chciałem pobrać z bankomatu 300zł, ale przez roztargnienie zabrałem tylko kartę, a pieniądze zostawiłem. O ile dobrze pamiętam, nikt za mną nie stał. Gdy zadzwoniłem na infolinię dowiedziałem się, że bankomat po kilkudziesięciu sekundach wciągnął pieniądze z powrotem, więc nie ma problemu - wystarczy złożyć reklamację, a pieniądze zostaną przelane z powrotem. Tak też zrobiłem. Dzisiaj po zalogowaniu się do banku online wyświetliło mi się pismo z informacją, że funkcja wciągania pieniędzy przez bankomat została usunięta w bankomatach ING, więc moje pieniądze przepadły! Wygląda mi to na zwykłą ściemę. Jak to możliwe, że przez tel ktoś mnie poinformował, że bankomat wciąga forsę, a kilka dni później przychodzi takie pismo?
Czy macie podobne doświadczenia z tym bankiem? Czy wiecie jak wygląda obecnie sprawa z wciąganiem pieniędzy? Czy sądzicie, że jestem w stanie odzyskać te pieniądze?

Pozdrawiam, Piotr
Koles100

wciąganie kasy w ING

napisał Walter » 2010-10-11, 13:10

Ja wpłącałem 5000 zł
wciągnoł 5 tys zła powiedział ,że dostal 4900
nigdy kasy nie odzyskałem
Walter