KILKA RAD I SPOSTRZEŻEŃ NA TEMAT KART KREDYTOWYCH W POLSCE!!
napisał kris » 2008-05-24, 15:53
Kilka zdań na temat karty Kredytowej City, myślę że jest rewelacyjna, nie jestem żadnym naganiaczem ani tym bardziej nie pracuję w banku, poprostu bardzo często używam karty jako formy płatości za zkupione towary za granicą, jęśli miał ktoś wcześniej do czynienia z kilkoma innymi bankami będzie wiedział jaka jest prawda, a teraz dlaczego tak uważam, posiadałem kartę w BPH i niestety nie mogłem dokonywać transakcji na większą kwotę jak ta ustalona przez bank!!!paranoja nikt nie był w stanie mi tego wytłumaczyć, że jeśli wpłaciłem więcej to nie mogę z tego skorzystać przecież nie chciałem korzystać z ich pieniędzy godziłem się natomiast na prowizję od tej płatności!!!!powiedzieli że nie da rady i koniec!!!!! nie polecam!!!!!! teraz jest tak samo w PKO S.A. bo to już częściowo ten sam bank!!!!, pużniej miałem krótką przygodę z ING "taki duży i taki internetowy" (- moich pieniędzy) tutaj można zapłacić ile się chce po wpłacie wcześniej na konto, ale!!!! blokują kartę na 7 dni obracają twoimi pieniędzmi i nie można w tym czasie używać karty!!!!!kolejna paranoja!!!!!!, a i w tych bankach nikt wam nie powie ile trzeba najpierw wpłacić, bo nikt nie wie po jakim kursie będzie rozliczna transakcja zagraniczna kolejna kpina!!!!!! następną moją kartą jest właśnie City i nagłe oczarowanie że jeszcze istnieje Bank który jest bankiem a nie jakąś agencja bankową czy coś w tym rodzaju, wpłacam pieniądze i za parę minut mogę z nich skorzystać a nie dopiero po dobie jak u poprzednich "niby banków", bezproblemowo łączę się z infolinią tam to trochę trwało!!!!! przy okazji zadawano tam milion durnych pytań z dowodu, a tu kod i po problemie!!!!!! bezproblemowa zapłata kartą za granicą!!!! i prowizje na takim samym pułapie żadnych ukrytych opłat!!!!!jeśli ktoś się decyduje na kartę kredytową to jak to wcześniej ktoś napisał na tym forum musi liczyć się z prowizjami faktycznie to nie Caritas, z całą pewnością mogę polecić każdemu kto chce bezproblemowo korzystać z karty kredytowej, nie wykluczam że są inni lepsi jak dla mnie są wystarczająco dobrzy w tym co robią!!!!! i na razie nie szukam innej karty!!!! 100% zadowolenia!!!!! mam nadzieję że pomogłem niektórym w wyborze karty albo udzieliłem wielu cennych wskazówek na co zwracać uwagę przy zakładaniu karty kredytowej!!!!! Pozdrawiam i nie życzę nikomu takiej drogi którą ja przeszedłem aby znaleźć tą właściwą!!!!