citybank omijajcie z daleka

Wszystko na temat kart kredytowych.

spotkanie z gościem Citi

napisał Ewa » 2008-01-20, 13:52

Mam teraz obawy, czy zdecydować się na kartę Citibanku, przerażają mnie ukryte opłaty...Czy jest ktoś naprawdę zadowolony?
Ewa

napisał marl2 » 2008-01-22, 21:27

ja mam kartę od miesięcy nie ma naprawde zadnych ukrytych opłat, miałam świetną doradczynie, która o wszystkim mnie poinformowała. OPbsługa przez internet niezawodna infolinia równiez. Polecam gorąco.
marl2

złota karta visa

napisał Bodek » 2008-01-23, 17:34

nie ma kontaktu z bankiem na infolinie czekasz przy "muzycce "kilkanascie minut i myslisz ze narescie pogadasz chociaz juz nie wiem po co dzwonie a tu rozłancza
Bodek

złota karta

napisał tom » 2008-01-23, 19:21

Mam wprawdzie nie długo ,ale nie mam problemów.Na początku dzwoniłem bardzo często.Nigdy nie było problemów i miła obsługa. kożystam również z Lukasa Pięć z plusem zato Bank PKO BP pełna dwuja
tom

KILKA RAD I SPOSTRZEŻEŃ NA TEMAT KART KREDYTOWYCH W POLSCE!!

napisał kris » 2008-05-24, 15:53

Kilka zdań na temat karty Kredytowej City, myślę że jest rewelacyjna, nie jestem żadnym naganiaczem ani tym bardziej nie pracuję w banku, poprostu bardzo często używam karty jako formy płatości za zkupione towary za granicą, jęśli miał ktoś wcześniej do czynienia z kilkoma innymi bankami będzie wiedział jaka jest prawda, a teraz dlaczego tak uważam, posiadałem kartę w BPH i niestety nie mogłem dokonywać transakcji na większą kwotę jak ta ustalona przez bank!!!paranoja nikt nie był w stanie mi tego wytłumaczyć, że jeśli wpłaciłem więcej to nie mogę z tego skorzystać przecież nie chciałem korzystać z ich pieniędzy godziłem się natomiast na prowizję od tej płatności!!!!powiedzieli że nie da rady i koniec!!!!! nie polecam!!!!!! teraz jest tak samo w PKO S.A. bo to już częściowo ten sam bank!!!!, pużniej miałem krótką przygodę z ING "taki duży i taki internetowy" (- moich pieniędzy) tutaj można zapłacić ile się chce po wpłacie wcześniej na konto, ale!!!! blokują kartę na 7 dni obracają twoimi pieniędzmi i nie można w tym czasie używać karty!!!!!kolejna paranoja!!!!!!, a i w tych bankach nikt wam nie powie ile trzeba najpierw wpłacić, bo nikt nie wie po jakim kursie będzie rozliczna transakcja zagraniczna kolejna kpina!!!!!! następną moją kartą jest właśnie City i nagłe oczarowanie że jeszcze istnieje Bank który jest bankiem a nie jakąś agencja bankową czy coś w tym rodzaju, wpłacam pieniądze i za parę minut mogę z nich skorzystać a nie dopiero po dobie jak u poprzednich "niby banków", bezproblemowo łączę się z infolinią tam to trochę trwało!!!!! przy okazji zadawano tam milion durnych pytań z dowodu, a tu kod i po problemie!!!!!! bezproblemowa zapłata kartą za granicą!!!! i prowizje na takim samym pułapie żadnych ukrytych opłat!!!!!jeśli ktoś się decyduje na kartę kredytową to jak to wcześniej ktoś napisał na tym forum musi liczyć się z prowizjami faktycznie to nie Caritas, z całą pewnością mogę polecić każdemu kto chce bezproblemowo korzystać z karty kredytowej, nie wykluczam że są inni lepsi jak dla mnie są wystarczająco dobrzy w tym co robią!!!!! i na razie nie szukam innej karty!!!! 100% zadowolenia!!!!! mam nadzieję że pomogłem niektórym w wyborze karty albo udzieliłem wielu cennych wskazówek na co zwracać uwagę przy zakładaniu karty kredytowej!!!!! Pozdrawiam i nie życzę nikomu takiej drogi którą ja przeszedłem aby znaleźć tą właściwą!!!!
kris

nigdy nie korzystajcie z citi banku

napisał justa24 » 2008-06-05, 10:14

mają tak niekompetentnych pracownikó ze szkoda gadac od miesiąca staram sie zlikwidowac karte kredytowa i po kilku telefonach w tej sprawie okazalo sie ze karta nadal jest aktywna, a stram sie okredyt mieszkaniowy i zeby laskawie wystawili zaswiadczenie o zamknieciu karty kazą mi placic 70 złotych.
justa24

napisał monikak » 2008-06-28, 11:03

korzystam z karty citi i nie moge narzekac.. nie ma juz tej oplaty 15 zl od dawna, a ubezpieczenia nie sa beznadziejne wystarczy troche o nich poczytac..
monikak

napisał fre0n » 2008-07-13, 12:11

huh
a moim zdaniem najlepsza karta na rynku obecnie to BZWBK
dlaczego?
- dostep do konta karty przez internet - mozliwosc przelewow przez neta z karty - koszt 3 zł przy kazdej kwocie i uwaga takze liczona transkacja jako bezgotówkowa wiec 54 dni na spłate a jak ktos chce gotówki to robi przelew na swoje konto i wypłaca - płaci za to w sumie 3 zł
- dodatkowo opłata roczna - nowa karta 1 rok za darmo a potem max 58 zł
- ubezpieczenia ? tutaj 3 miesiace za darmo a potem mozna zrezygnowac - niechcesz nie plac ;]

http://m2m.konta-internetowe.pl/bz_wbk/155/

dla mnie karta bajer zwlaszcza ten przelew :P kto sie zna to na tym jeszcze zarobi
przelew kasy na oprocentowane konto i potem spowrotem i jeszcze do przodu sie wychodzi :DD
fre0n

Re: citybank omijajcie z daleka

napisał daniel78 » 2008-07-29, 18:00

wkur..... napisał(a):Beznadziejny bank to CitiBank omijajcie z daleka tych zdzierusów. 85zł - roczna opłata za karte kredytową, wpłata zadłużonych pieniędzy w kasie banku bez karty - 15zł (to jest absurd) , że o jakiś wymyślnych ubezpieczeniach na początek to nie wspomnę, które będziecie musieli i tak zapłacić bo nie będziecie o nich dobrze poinformowani. Żałuje, że tak długo z niej korzystałem. Stanowczo odradzam!

Zgadzam się!!! Nigdy nie miałem tam konta, ale miałem kontakt z tym bankiem i rzeczywiście to był najmniej ciekawy kontakt:). Beznadziejny Bank.
daniel78

najgorszy bank na świecie!!!!!!!!!!

napisał citymagda » 2008-07-31, 22:44

Dostaję kasę od rodziny z Wlk. Brytanii. Wielokrotnie ginęły przelewy. Na kwoty kilku tysięcy pln. Wybrałam się więc do Citybanku z zaświadczeniem z angielskiego banku, z konta w Royal Bank of Scotland dnia tego i tego, z konta tego i tego, na moje konto w Citybanku zostały przelane pieniądze. Co odpowiedział pracownik banku w Alejach Jerozolimskich w Warszawie? Że mam problem i nie wie jak mi pomóc. Że "pieniądze najpewniej utknęły w banku pośredniczącym przy przelewach zagranicznych". Płacę duży "haracz" Western Union, ale kasę mam w 15 min. A "zagubiona" kasa nigdy nie trafiła ani na moje konto, ani nie wróciła na konto nadawcy przelewu.
DO KRISA: jesteś pracownikiem Citybanku, a jeśli nawet nie, to reprezentujesz ten sam poziom. Stwierdzam to na podstawie Twojej ortografii, stylistyki, kultury wypowiedzi.
citymagda

Poprzednia stronaNastępna strona