GE Money bank pseudo darmowe karty

Wszystko na temat kart kredytowych.

GE Money bank pseudo darmowe karty

napisał mbbrat » 2008-11-13, 02:56

Otóż przy braniu kredytu dostałem bezpłatną kartę kredytową z limitem 6400pln i poinformowano mnie że dopóki nie użyję karty to nic nie będę płacił za kartę . Przez okres około 9 miesięcy tak było a potem zaczęły przychodzić rachunki za kartę [pierwszy 2,45pln]. Po interwencji telefonicznej [inaczej nie można nawet w ich oddziałach nic nie poradzą bo im rzekomo nie można obsługiwać kont ze względu na ochronę danych - paranoja to po co są te oddział ?] powiedziano mi że moja karta została aktywowana [dodam że nigdy nie była w bankomacie] prawdopodobnie telefonicznie ale też nie powiedziano mi kiedy i jak została aktywowana i muszę płacić za obsługę karty plus 45pln za nieterminowe wpłaty ale jak zapłacę kwotę 12,43 zadłużenia w ciągu dwóch dni to nie będę musiał płacić tych 45pln - kłamstwo kwotę zadłużenia wpłaciłem tego samego dnia a po tygodniu i tak przyszło do zapłaty 47pln z groszami więc pojechałem do ich oddziału żeby fizycznie oddać im tę kartę i raz na zawsze zakończyć tę sprawę - tam okazało się że nie mogą przyjąć karty bo trzeba ją wysłać pocztą do Gdańska i że mam zadłużenie 52pln z groszami .Pomogli mi napisać rezygnację i przefaksowali do gdańska ponadto w odpowiedni sposób zniszczyli pasek na karcie i po wysłaniu rezygnacji wraz z kartą i zapłaceniu tego zadłużenia[wpłaciłem 60pln żeby nie był wątpliwości] myślałem że to już koniec. Nic bardziej mylnego po upływie dwóch tygodni znowu przyszło mi do zapłaty 32pln okazało się że to co wcześniej mnie informowano nie ma znaczenia i że znowu naliczono mi karę 45pln[zapłaciłem więc i te 32pln. - ciekawie co teraz wymyślą] Wniosek taki iż za kartę która nigdy nie była używana a obecnie nawet jej nie mam zapłaciłem już ponad 100pln.Radzono mi abym podał to do sądu ale po pierwsze szkoda czasu i pieniędzy a po drugie to oni mają tylu adwokatów że udowodnią że czarne to rodzaj bieli. - bankowi chodzi tylko aby delikwent podpisał umowę a potem robią z nim co chcą a rozmowy telefoniczne z pracownikami można sobie darować - oszczędzimy czas pieniądze za rozmowę i nerwy gdyż i tak co innego przyjdzie nam płacić
mbbrat

zgadzam się w zupełności

napisał anika1618 » 2009-10-21, 21:45

Tak to prawda że GE money bank oszukuje. Moi rodzice zostali oszukani w ten sam sposób, i właśnie próbuję im pomóc szukając jakiś wskazówek na forum. Jest to sama wręcz identyczna sytuacja którą opisuje osoba powyżej i najgorsze jest to że te 45 zł płci się za nic!!!!!!!! paranoja.
anika1618

napisał Znafca_Tematu » 2009-10-22, 11:32

Drodzy,

W pełni popieram waszą reakcję ale chciałbym wam zwrócić uwagę na jeden drobiazg: jeśli karta kredytowa nie jest wam potrzebna to niech wam nawet dopłacają a nie bierzcie !!! Wzięliście cos na raty? Liczycie raty a tu dochodzą koszty kredytu z karty.
Proszę abyście nie nabierali się na chwyt banku - "To nic nie kosztuje". Nawet w łepetynę zarobić to trzeba powodu, splunąc - musisz się wysilić i zebrać ślinę. Może przykłady śmieszne ale chcę pokazać, że za darmo NIC NIE MA - absolutnie.

Dopóki to nie wejdzie w krew - niestety zawsze znajdzie się ktoś oszukany przez brak czujności.

anika,

Jeśli masz z tym problem mogę pomóc w zgłoszeniu reklamacji - nie gwarantuję sukcesu ale może chociaż uda się bank nastraszyć.
Daj znać na PW
Znafca_Tematu

napisał TBag » 2009-10-31, 09:41

mbbrat napisał(a): Po interwencji telefonicznej [inaczej nie można nawet w ich oddziałach nic nie poradzą bo im rzekomo nie można obsługiwać kont ze względu na ochronę danych - paranoja to po co są te oddział ?]

Odpowiem Ci na to pytanie. Oddziały mają po to żeby więcej ludzi na ich kredyty naciągnąć.
A tak wogóle ja też w tamtym roku dałem się wciągnąć w ich raty, na razie osobiście nie mam z nimi problemu i daj Boże żeby tak pozostało do końca. Pozdrawiam
TBag