GE MONEY BANK robi co mu się podoba

Wszystko na temat kart kredytowych.

GE MONEY BANK robi co mu się podoba

napisał cichy32 » 2009-06-04, 09:19

Wczoraj pojechałem zatankować niestety nie miałem przy sobie gotówki, więc postanowiłem użyć karty kredytowej, którą Bank sam mi zaproponował. Przy kasie okazało się, że jest odmowa, pani w kasie powturzyła operację i nic. Był też bankomat więc spróbowałem podjąć gotówkę niestety bez skutecznie. Karta jest ważna do 2011r. jej limit to 5000 zł wykorzystany niecałe 250. Dzwonie więc do banku i pytam co się stało a miła Pani przez telefon bank ma prawo zmniejszyć limit bez podania przyczyn i właśnie to zrobił zmniejszył limit z 5000 do 200 zł nieźle. ja na szczęście mam prawo zmienić bank i tak też zrobię :evil: Bank pozostawił limit 200 zł bo z karty co miesiąc pobiera opłatę na ubezpieczenie karty i dodatkowe ubezpieczenia zdrowotne z których oczywiście się nie korzysta. Tacy są cwani.

NAJADŁEM SIĘ TAKIEGO WSTYDU ŻE SZOK ale bank ma jednego klienta mniej. Przestrzegam Was przed GE money bankiem strata czasu i OGROMNY WSYTD!!!
cichy32

Re: GE MONEY BANK robi co mu się podoba

napisał piotrs1978 » 2009-06-11, 08:11

Weź sobie kartę kredytową po prostu w innym banku, gdzie robią takich niespodzianek. Wybór jest spory. Nie musisz posiadać konta najczęściej w danym banku aby otrzymać kartę.
piotrs1978

GE MONEY LIPA BANK

napisał hauvic » 2009-08-01, 08:28

Doskonale Cię rozumiem. Wczraj postanowiłem zakupić nowy TV w Media Markt. Początkowo chciałem zapłacić gotówką, ale sprzedawca polecił mi nieoprocentowany kredyt na 30 rat, właśnie w tym śmiesznym "banku". Dlaczego nie? Straciłem trochę czasu spowiadając się ze wszystkiego i najadłem sie wstydu gdy usłyszałem, że "Bank nie przyznał kredytu". Oczywiście decyzji odmowy nigdy nie poznałem.
Dodam tylko, że moje dochody miesięczne są dwa razy większe niż wartość tego TV, nie mam żadnych innych kredytów, które mogły by wpłynąć na decyzję, nigdy nie zalegałem ze spłata rat i jestem zatrudniny na czas nieokreślony od 10 lat w tej samej notowanej na GPW firmie.
Analizując zachowanie banku doszedłem do jednego wniosku, dlaczego tego kredytu nie otrzymałem - NIE ZECHCIAŁEM GO UBEZPIECZYĆ. Teoretycznie raty wynoszą 0%, jednak koszt ubezpieczenia to 16 zł miesięcznie. Łatwo więc policzyć, że to dodatkowo 480 zł, czyli 23% więcej. Raty 0% fikcja. Albo ubezpieczysz kredyt albo jesteś niewiarygodny. Myslę, że ktoś z Nadzoru Bankowego powinien zając się tematem i ukarać tego typu lichwiarskie procedery.
Pamiętajcie więc, żę GE Money Bank to instytucja, pod nazwą banku, która na pewną nim nie jest. Oby szybko upadł. Śmieci trzeba posprzątać.
hauvic

ZŁODZIEJSKIE PRAKTYKI GE MONEY BANKu

napisał yasmin1 » 2009-09-21, 21:42

Nie znam bardziej - banku jakim jest wspomniany wcześnie GE Money Bank

Wiele do życzenia ma ich sposób naliczania odsetek na koncie karty kredytowej, podam przykład:
-proszę sobie wyobrazić że macie zadłużenie na karcie kredytowej 1000zł. (jeden tysiąc złotych),
-wpłacacie w terminie tz."BEZ ODSETKOWYM" 800zł. (osiemset złotych), pozostało 200zł.
-normalnie rzecz biorąc i w normalnym banku zapłacilibyście odsetki od kwoty pozostałej czyli od 200zł., a tu NIESPODZIANKA! BANK NALICZA ODSETKI OD CAŁEJ KWOTY, czyli od Tysiąca, tłumacząc tym, że nie została wpłacona kwota w całości.
Kolejna nieuczciwa praktyka GE Money Banku to: -posłużę się też przykładem matematycznym,
-załóżmy, że w danym okresie rozliczeniowym wypłaciliśmy z bankomatu 200zł, zrobiliśmy jakieś tam zakupy przy użyciu karty kredytowej GE Money Banku, bank doliczył sobie prowizje za wypłatę z bankomatu i inne opłaty na łączną kwotę 500zł. w całym okresie rozliczeniowym od 17-go do 16-go.
-mamy termin do 10-go następnego miesiąca na wpłatę tz.BEZODSETKOWĄ
-płacimy całe 500zł. w terminie!(wszystko gra), ale GE Money Bank i tak wyciąga ŁAPĘ po HARACZ!
-dlaczego?, ano dlatego, że w obecnym okresie rozliczeniowym, który jest jeszcze nie zamknięty, dokonaliśmy jakiegoś zakupu przy użyciu karty kredytowej GE Money Banku
-GE Money Bank rozlicza naszą wpłatę 500zł. której dokonaliśmy, w następujący sposób:
1-pokrycie zadłużenia z tytułu zakupów kartą
2-pokrycie kosztów, prowizji, odsetek itp.
3-pokrycie zadłużenia z tytułu wypłaty gotówki z bankomatu
-i w ten oto cudny sposób, GE Money Bank pokrył sobie zadłużenie z tytułu zakupów z poprzedniego miesiąca i obecnego miesiąca z wyprzedzeniem, mimo że miesiąc jest jeszcze nie zamknięty i mamy czas na spłatę zakupów.
-świadomie i celowo zostawił zadłużenie z tytułu wypłaty gotówki z bankomatu, po to ażeby mógł sobie policzyć w kolejnym miesiącu odsetki.

JEŻELI KTOŚ ZASTANAWIA SIĘ CZY SKORZYSTAĆ Z USŁUG GE Money Bank TO GORĄCO ODRADZAM
yasmin1

GE MONEY BANK kłopoty z kartą kredytową

napisał JolaA » 2010-02-11, 08:31

Witam miałam podobną sytuację mając kartę kredytową z GM MONEY BANK teraz BPH z limitem 18200zł, (na która namówił mnie przedstawiciel banku w 2006r) z częstymi operacjami spłacanymi zawsze w terminie, pewnego dnia staję przed sytuacją, że mam płacić za zakupy a tu odmowa, wiedząc , że mam limit próbuję jeszcze raz nic z tego, wychodzę na oszusta. Po powrocie do domu dzwonię na infolinię dowiaduję że limit mam zmniejszony do 1900zł prawie 10/1, pani informuje mnie iż nie zna przyczyny, sprawdziła spłaty były w terminie, radzi wystąpić pisemnie gdyż nie może mi udzielić żadnych informacji. Po wejściu na stronę banku i zalogowaniu w moje konto karty wysłałam zapytanie do banku odnośnie zaistniałej sytuacji o treści;
"został mi gwałtownie zmniejszony limit karty kredytowej, czy był jakiś powód do takiego działania? Zadłużenie zawsze było spłacane w terminie, dochody moje wzrosły. Przy takim limicie nie widzę dalszej możliwości współpracy i jeżeli w ciągu tygodnia nie dostanę sensownej odpowiedzi złożę wymówienie."
po kilkunastu dniach dostałam odpowiedź:
"W odpowiedzi na przesłaną korespondencję uprzejmie informuję, iż zgodnie z zapisem Umowy o Kartę Kredytową nr xxxxxxx tj. § 5, ust 2,: „Bank w okresie obowiązywania umowy może: (...) zmniejszyć limit wypłat gotówki i dzienny limit wypłat gotówki w przypadku nieterminowej spłaty zobowiązań przez posiadacza karty lub stwierdzenia zagrożenia ich terminowej spłaty.”
Ponadto, zgodnie z Regulaminem Kart Kredytowych Makro GE Money Banku S.A. § 15, ust 2.: „Bank może (...) obniżyć kwotę przyznanego limitu kredytu, limitu wypłat gotówki, dziennego limitu wypłat gotówki w przypadku nieterminowej spłaty zobowiązań przez Posiadacza Karty lub stwierdzenia zagrożenia ich terminowej spłaty”.
Zgodnie z powyższym, Bank ponownie zweryfikował Pani zdolność kredytową. Analiza ta wykazała, że Pani zdolność kredytowa uległa zmniejszeniu, w związku z czym, podjęto decyzję o zmniejszeniu limitu dla umowy o kartę kredytową xxxxxxxxxxxxxxx."
W tej chwili wymówiłam umowę, nie współpracuję z kontrahentami na których nie mogę polegać, czuję się urażona odpowiedzią banku sugerowanie nieterminowych spłat i zagrożenia ich terminowej spłaty, mam dowody spłat nie było nawet jednego dnia zwłoki, dochody moje od chwili podpisania umowy podwoiły się, nikt więc wbrew odpowiedzi banku ich na pewno nie weryfikował. Uważam iż GM MONEY BANK teraz BPH, jest bankiem nieprofesjonalnym, szwankuje komunikacja z bankiem. Kartę mam nową z większym limitem w banku PKO BP SA, bez naciągania na ubezpieczenia i dodatkowe opłaty.
JolaA
JolaA

karta w GEmoney teraz BPH -Oszustwo i naciąganie

napisał oooo » 2010-04-14, 17:52

też chcę się wycofać z umowy z tym bankiem są nieprofesjonalni i zatrudniają niedouczonych i niekompetentnych pracowników-może celowo? okres wypowiedzenia też jest super 31 dni jakby nie liczyć zawsze wypadnie że zahaczy się o nowy okres rozliczeniowy więc opłata za kartę,jej ubezpieczenie i ubezpieczenie kredytu trzeba zapłacić !!! -
oooo