GE MONEY BANK kłopoty z kartą kredytową
napisał JolaA » 2010-02-11, 08:31
Witam miałam podobną sytuację mając kartę kredytową z GM MONEY BANK teraz BPH z limitem 18200zł, (na która namówił mnie przedstawiciel banku w 2006r) z częstymi operacjami spłacanymi zawsze w terminie, pewnego dnia staję przed sytuacją, że mam płacić za zakupy a tu odmowa, wiedząc , że mam limit próbuję jeszcze raz nic z tego, wychodzę na oszusta. Po powrocie do domu dzwonię na infolinię dowiaduję że limit mam zmniejszony do 1900zł prawie 10/1, pani informuje mnie iż nie zna przyczyny, sprawdziła spłaty były w terminie, radzi wystąpić pisemnie gdyż nie może mi udzielić żadnych informacji. Po wejściu na stronę banku i zalogowaniu w moje konto karty wysłałam zapytanie do banku odnośnie zaistniałej sytuacji o treści;
"został mi gwałtownie zmniejszony limit karty kredytowej, czy był jakiś powód do takiego działania? Zadłużenie zawsze było spłacane w terminie, dochody moje wzrosły. Przy takim limicie nie widzę dalszej możliwości współpracy i jeżeli w ciągu tygodnia nie dostanę sensownej odpowiedzi złożę wymówienie."
po kilkunastu dniach dostałam odpowiedź:
"W odpowiedzi na przesłaną korespondencję uprzejmie informuję, iż zgodnie z zapisem Umowy o Kartę Kredytową nr xxxxxxx tj. § 5, ust 2,: „Bank w okresie obowiązywania umowy może: (...) zmniejszyć limit wypłat gotówki i dzienny limit wypłat gotówki w przypadku nieterminowej spłaty zobowiązań przez posiadacza karty lub stwierdzenia zagrożenia ich terminowej spłaty.”
Ponadto, zgodnie z Regulaminem Kart Kredytowych Makro GE Money Banku S.A. § 15, ust 2.: „Bank może (...) obniżyć kwotę przyznanego limitu kredytu, limitu wypłat gotówki, dziennego limitu wypłat gotówki w przypadku nieterminowej spłaty zobowiązań przez Posiadacza Karty lub stwierdzenia zagrożenia ich terminowej spłaty”.
Zgodnie z powyższym, Bank ponownie zweryfikował Pani zdolność kredytową. Analiza ta wykazała, że Pani zdolność kredytowa uległa zmniejszeniu, w związku z czym, podjęto decyzję o zmniejszeniu limitu dla umowy o kartę kredytową xxxxxxxxxxxxxxx."
W tej chwili wymówiłam umowę, nie współpracuję z kontrahentami na których nie mogę polegać, czuję się urażona odpowiedzią banku sugerowanie nieterminowych spłat i zagrożenia ich terminowej spłaty, mam dowody spłat nie było nawet jednego dnia zwłoki, dochody moje od chwili podpisania umowy podwoiły się, nikt więc wbrew odpowiedzi banku ich na pewno nie weryfikował. Uważam iż GM MONEY BANK teraz BPH, jest bankiem nieprofesjonalnym, szwankuje komunikacja z bankiem. Kartę mam nową z większym limitem w banku PKO BP SA, bez naciągania na ubezpieczenia i dodatkowe opłaty.
JolaA