Brak kompetencji, ignorancja, nierzetelność bzwbk
napisał shomer » 2009-09-22, 16:38
Witam, dokonując zakupu kartą kredytową bzwbk na kwotę 2500pln terminal w sklepie wydrukował transakcję odrzuconą nie podając przyczyny odrzucenia. Wiedząc że na koncie mam więcej środków zadzwoniłem na infolinię 801 655555 i połączyłem się z operatorem i pytam dlaczego odrzucona jest transakcja? Byłem przekonany że usłyszę od operatora bzwbk coś w tym stylu
"proszę się nie martwić pańskie środki są bezpieczne, dlaczego transakcja jest odrzucona wyjaśnimy z Centrum Serwisowym (operator katr w sklepie właściciel terminala) itd." niestety to co usłyszałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania.
Otóż proszę sobie wyobrazić że operator poinformował mnie że kwota 2500 została zablokowana ponieważ wpłyneło poprawne zapytanie o tę kwotę i operator bzwbk nie rozumie dlaczego transakcja jest odrzucona.
Mówię że mam przed sobą wydruk z terminala gdzie jest czarne na białym że transakcja jest anulowana i ta kwota nie powinna być zablokowana i powinienem mieć możliwość dokonania płatności. Operator bzwbk poinformował mnie że właściciel sklepu ma to wyjaśnić i zadzwonić do serwisu obsługującego jego terminal i tam zapytać się dlaczego transakcja jest anulowana. Poprosiłem uprzejmie pana z obsługi o taki telefon, cały czas mając połączenie z centrum bzwbk, odpowiedź którą udzielił operator terminal sprzedawcy była taka że bank bzwbk odpowiedział negatywnie na poprawne zapytanie nie podając przyczyny. Przekazałem tę informację operatorowi z którym byłem cały czas połączony. Operator bzwbk odpowiedział tak:
Jeżeli serwis terminala napisze im pismo że transakcja jest anulowana i wyśle faksem takie pismo to odblokują mi te pieniądze jeszcze dzisiaj jeżeli nie i przez najbliższe siedem dni nikt nie upmni się o tą kwotę to też zostanie ta kwota odblokowana i się rozłączył. Niedowiary, coś nieprawdopodobnego. Poprosiłem znów sprzedawcę o telefon do swojego centrum z zapytaniem czy wyślą taki fax do banku sprzedawca poraz kolejny zadzwonił do serwisu i pani już w rozmowie ze mną powiedziała że owszem wyślą taki faks pod warunkiem że to bzwbk wystąpi z prośbą na piśmie o taką informację i przefaksuje ją do ich centrali. Pani podała mi nr faksu wraz z nagłówkiem dzwonie drugi raz do swojego centrum przez 5 minut nikt nie odbiera nie rezygnuję i w końcu mam połączenie oczywiście inna osoba tłumaczę od początku i proszę o ten faks do centrum obsługi terminala, a operator bzwbk do mnie, że to oni są od odbierania faksów a nie od wysyłania, i tutaj moja cierpliwość się skończyła.
Klienci sklepu, Pan sprzedawca (bardzo miły gość) wszyscy starają się zrozumieć sytuację nikt nie marudzi że czeka na swoją kolej że się spieszy, a ja zażenowany z telefonem przy uchu staram się rozwiązać problem więc wygarnołem, że rozwiążę umowę na tę i inne katry w bzwbk bo zamiast pomocy muszę walczyć o swoje pieniądze z niekompetęcją i z nierzyczliwością.
I co się stało operator poinformował mnie że "visa" anulowała tę operację i w tej chwili mogę dokonać zakupu.
Na pytanie dlaczego tak się stało że jeszcze 15 minut temu tylko faks lub upłynięcie karencji 7-dmio dniowej mogło odblokować moje środki nie otrzymałem odpowiedzi więc złożyłem reklamację jak ją otrzymam to się z Wami podzielę.