Karta kredytowa bez umowy

Wszystko na temat kart kredytowych.

Karta kredytowa bez umowy

napisał Totolotek » 2006-10-08, 08:07

Witam.
Mam taki dziwny przypadek.
Chodzi o użytkownika karty kredytowej.
Klient od czerwca posiada kartę, korzystał z niej, ale........ nie ma z nim podpisanej umowy o użytkowanie karty!!
Teraz klient odmawia podpisania umowy i spłaty zadłużenia.
Teoretycznie, w momencie pierwszego użycia karty, klient "zaakceptował" warunki, ale czy na pewno?
Sprawa idzie do windykacji, lecz nie jestem pewien, czy nie udeży to we mnie (to nie ja wydałem zgodę na wydanie karty, ale teraz to mój problem).
Dlatego proszę kogoś, kto bardzo dobrze zna przepisy o informacje, czy klient dostał od banku "prezent", czy da się to jakoś ściągnąć?
Średnio ufam działowi prawnemu banku i chciałbym mieć informację z kilku źródeł.
Z góry dziękuję.
Totolotek
Totolotek

KARTA KREDYTOWA

napisał Gość » 2006-11-24, 15:20

CZEŚĆ,

JEŻELI TO BYŁ PREZENT OD BANKU LUB JAKIEŚ LOSOWANIE TO I TAK KARTA MUSI BYĆ ZAREJESTROWANA NA TĄ OSOBĘ, KTÓRA Z TEJ KARTY KORZYSTA LUB JĄ DOSTAŁA. A TO OZNACZA, ŻE NIE ZNA REGULAMINU UŻYTKOWANIA TEJ KARTY I TAK DALEJ, ALE ZA JEJ
UŻYTKOWANIE ON PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ, DLATEGO, ŻE NAPEWNO MUSIAŁOBYĆ GDZIEŚ ZAZNACZONE Z JAKIEGO RACHUNKU BĘDZIE SPŁACAŁ TĄ KARTĘ. SPOKOJNIE SPRAWA DO WYGRANIA.
CHYBA,ŻE DOSTAŁ TĄ KARTĘ TAK POPROSTU TO TAK JAKBY BYŁA SKRADZIONA.
Gość

napisał malpka04 » 2009-09-22, 07:22

A skąd bank wziął dane tego klienta? Przecież wystawiając kartę kredytową, bank musi sprawdzić zdolność kredytową klienta, a co za tym idzie - musi dysponować jakimiś danymi.
malpka04