Karta kredytowa visa bez dochodow?

Wszystko na temat kart kredytowych.

Karta kredytowa visa bez dochodow?

napisał Wintersleep » 2009-09-02, 21:03

Jestem studentką pierwszego roku i chcę założyć kartę kredytową, która mogę używać za granicą, i którą mogę kupować łatwo przez internet. Mam oszczędoności, ale nie mam stałych dochodów. Czy otrzymanie karty kredytowej Visa jest w ogóle możliwe bez dochodów? Nie chodzi mi o Visa Electron bo słyszałam że w wielu krajach poza europą karta ta po prostu nie działa. Na początku myślałam o karcie debetowej, bo wiem że do niej nie potrzeba stałych dochdów, ale niestety nie spotkałam się jeszcze z taką ktorą można płacić przez internet bez uprzedzienia z bankiem.

Pomoc mile widziana :) :wink:
Wintersleep

napisał malpka04 » 2009-09-22, 07:20

Witam

CitiHandlowy ma w swojej ofercie kartę kredytową dla studenta, gdzie masz limit do wykorzystania 2000 PLN. Utrzymanie takiej karty nic Cię nie kosztuje do 26 roku życia. W grę wchodzi tylko karta MasterCard, która jest lepsza od karty Visa - możesz nią płacić bez żadnych przeszkód za granicami Polski oraz w transakcjach internetowych.
malpka04

może Era Polbank

napisał specyk » 2009-11-06, 18:42

chyba wystarczy mieć Tak Taka - ale sprawdź w Polbanku.
karta jest super:
zwrot chyba 1 % wydatków !
transakcje zagraniczne są rozliczana w zł. po kursie Visy bez prowizji banku !
nie ma lepszego przelicznika - jest nawet o kilkanaście groszy taniej niż w przy kartach innych banków.
bezpłatne wznowienie po wykonaniu chyba ze 30 transakcji rocznie bez względu na kwotę obrotu !
specyk

napisał rodzynek2 » 2009-11-06, 19:19

Trudna sprawa, ponieważ wątpię, czy znajdziesz banki, który wyda Ci kartę kredytową bez jakichkolwiek dochodów. Chyba, że oszczędności, które masz są naprawdę duże i bank będzie chciał Cię zatrzymać jako klienta. Z powodu kryzysu banki już nie rozdają kart na prawo i lewo. Ale jak się uprzesz, to najpierw sprawdź taryfę opłat i prowizji, ponieważ niektóre banki mają prowizję za posyłanie pieniędzy z karty przez internet. A już na pewno wypłata pieniędzy z dowolnego bankomatu.
-Lukas Bank- wystarczy mieć konto przez pół roku oraz oświadczenie o dochodach, którego nie sprawdzają i są spore szanse na otrzymanie karty kredytowej, ale z tego co wiem. to konta na które będziesz płacić z karty MUSISZ osobiście zatwierdzić w placówce bankowej i me wiem, czy będzie działać za granicą. Raz bank odmówił przelania pieniędzy w EURO, twierdząc, że ich bank nie zajmuje się płatnościami w walucie obcej. Tylko pamiętaj przy składaniu oświadczeń niezgodnych z prawdą możesz mieć spore kłopoty ze sądem za oszustwo włącznie.
Alior- szukają klientów, więc może dadzą, chociaż mnie bardzo sprawdzali mimo regularnych wpływów na konto.
W Polbanku bardzo łatwo dostaniesz kartę, ale musisz mieć zaświadczenie o dochodach, którego też nie sprawdzają, ale dostęp przez internet graniczy z cudem, ponieważ nawet bankierzy w placówce i osoby z infolinii mają problem z wytłumaczeniem, jak w ogóle wejść i często pakiet startowy (pierwszy login i pierwsze hasło) nie zawsze są takie jakie być powinny. Mój brat swa tygodnie stracił zanim poprawnie się zalogował. nawet na komputerze w placówce to nie chciało działać

Mimo wszystko proponowałbym konto ROR z kartą debetową, ale nie VISE, tylko Maestro/MasterCard. Przeciwieństwie do VISY nigdy nie miałem z nią problemów. Natomiast VISA, w ciągu trzech lat, kilka razy zawieszała możliwość zawierania transakcji z bliżej nieokreślonych powodów. A najgorsze zawsze było to, że klienci dowiadywali się o tym przy bankomacie lub w sklepie. Ale jeszcze nigdy nie słyszałem o problemach z Maestro/MasterCard. Kartę debetową Maestro wydają ING i Alior. Natomiast kartę kredytową MasterCard niemal każdy bank.
rodzynek2

napisał Znafca_Tematu » 2009-11-08, 23:10

Ja dodam jeszcze, że jeśli chcesz korzystać z karty w strefie euro to tylko MasterCard, ponieważ transakcje te rozliczane są przez walutę EUR czyli masz jedno przewalutowanie. Jeśli masz VISA i robisz zakup w EUR to VISA najpierw przeliczy twój zakup na USD a póżniej na walutę karty czyli PLN. W przypadku MasterCard masz tylko przeliczenie z EUR na PLN.

Popieram rodzynka - wystarczy tobie karta debetowa, z której skorzystasz do wysokości dostępnych środków na rachunku i nie jest połączona z kredytem. Karty takie do płacenia w internecie na pewno ma Citi (sam tam mam konto i kartę), Toyota Bank i BZWBK.
Znafca_Tematu

napisał specyk » 2009-11-09, 10:38

Do Znafcy_Tematu:
to zupełnie nieprawda co piszesz !!!
"jeśli chcesz korzystać z karty w strefie euro to tylko MasterCard, ponieważ transakcje te rozliczane są przez walutę EUR czyli masz jedno przewalutowanie. Jeśli masz VISA i robisz zakup w EUR to VISA najpierw przeliczy twój zakup na USD a póżniej na walutę karty czyli PLN. W przypadku MasterCard masz tylko przeliczenie z EUR na PLN."

w wielu bankach Visa ma rozliczenie w Euro - to zależy od banku !!!

dla przykładu mBank - http://www.mbank.pl//indywidualny/karty/transakcje_zagraniczne/index.html

a Polbank jak pisałem rozlicza bezpośrednio z każdej waluty (nawet meksykańskie Peso) na złotówki i ciut (choć nie zawsze i nie na każdej walucie ;) ) lepsze kursy ma -nawet w Europie- Visa niż MasterCard
Polbank nie pobiera też prowizji za przewalutowanie !

sprawdzić można kursy (Visa chwilowo nie działa na dziś - 09.11)

http://www.freedom-card.co.uk/currency-converter.aspx
http://corporate.visa.com/pd/consumer_services/consumer_ex_rates.jsp?src=ex_rez
specyk

napisał Znafca_Tematu » 2009-11-09, 11:52

Specyk - napisałem generalną zasadę. To że każdy bank może mieć inną umowę to inna sprawa.
Następnym razem zastanów się chwilę zanim napiszesz słowo "nieprawda".
Znafca_Tematu

napisał Znafca_Tematu » 2009-11-09, 11:54

Tak przy okazji:

specyk napisał(a):Polbank nie pobiera też prowizji za przewalutowanie !

Prowizji może bank nie pobiera ale rąbie cię na kursie równo ;)
Znafca_Tematu

napisał specyk » 2009-11-09, 12:12

oj Znafco...
co ty piszesz ??? "Prowizji może bank nie pobiera ale rąbie cię na kursie równo "

czy tak trudno zrozumieć , że Polbank obciąża po kursie Visy lub MasterCard, który jest bardzo dobry
(sprawdź kurs MC w linku, który załączyłem !!! -http://www.freedom-card.co.uk/currency-converter.aspx)
i to bez prowizji (!) a nie po swoim kursie sprzedaży walut !?!?

pomyśl i sprawdź, bo inaczej piszesz głupoty
specyk

napisał specyk » 2009-11-09, 12:26

Znafca_Tematu napisał(a):Specyk - napisałem generalną zasadę. To że każdy bank może mieć inną umowę to inna sprawa.
Następnym razem zastanów się chwilę zanim napiszesz słowo "nieprawda".

dalej twierdzę, że to NIEPRAWDA - tak było 5 lat temu - dziś chyba zdecydowana większość głównych banków w Polsce rozlicza Visę w Euro !!!
specyk