Karta kredytowa WBK

Wszystko na temat kart kredytowych.

Karta kredytowa WBK

napisał szmajchel » 2010-04-19, 12:31

Witam,

jakiś czas temu (ponad rok) dzwonił do mnie konsultant WBK z propozycją karty kredytowej, rozmawiałem z nim dość długo, de facto - miałem iść do banku podpisać umowę. Rozmyśliłem się jednak i nie chciałem tej karty - nie poszedłem więc podpisać umowy, mimo to na moim koncie internetowym pojawiła się usługa "karta kredytowa", razem z dostępnym limitem. Ponieważ nie używam tego konta zbyt często po prostu to ignorowałem... Teraz jednak zaczęli mi naliczać opłaty za ową kartę kredytową, więc już wiem, że powinienem napisać reklamację i prawdopodobnie wniosek o zniszczenie tej karty, nie mam jednak pojęcia jak takie coś napisać, dlatego zwracam się do Was o pomoc.

Z góry dziękuję.
szmajchel

napisał rodzynek2 » 2010-04-19, 13:35

Proponuję się zgłosić do powiatowego rzecznika praw konsumenta, on pomoże napisać reklamację. Podstawą są przepisy, że wszelkie umowy na produkty kredytowe (w tym karty) muszą być podpisane w formie papierowej. Nie pamiętam tylko paragrafów i tu pomoc biura rzecznika praw konsumencki jest pomocne.

Za tą odpowiedź rodzynek2 otrzymał podziękowania od:
szmajchel
rodzynek2

napisał szmajchel » 2010-04-19, 14:45

Dzięki za błyskawiczną odpowiedź! Właśnie napisałem maila do powiatowego rzecznika praw konsumenta. Mam nadzieje, że uda się w miarę szybko uporać z tą sprawą, bo opłaty rosną w zastraszającym tempie... A dla studenta każda złotówka na wagę złota ;)
szmajchel