karta MAESTRO z Alior Banku

Wszystko na temat kart kredytowych.

karta MAESTRO z Alior Banku

napisaÅ‚ mars2009 » 2010-03-25, 17:27

ALIOR BANK oferuje do konta kartę płatniczą - debetową MAESTRO i kredytową MasterCard.
Karta MAESTRO jest rzadko komentowana na forach dyskusyjnych. Spotyka się czasami negatywne opinie dotyczące jej dyskryminacji w niektórych krajach europejskich n.p. w Niemczech.
Proszę o opinie dotyczące możliwości korzystania z niej w Chorwacji.
Może ktoś z Państwa był w miejscowości Makarska i będzie w stanie potwierdzić potwierdzić, lub zaprzeczyć czy są tam bankomaty z logo "MAESTRO". Jeśli nie to będę musiał zmienić bank.
mars2009

napisaÅ‚ rodzynek2 » 2010-03-25, 21:22

Może to nie jest dokładnie na tema, więc przepraszam za offtop.
Moja siostra była w Niemczech w grudniu w Nadrenii i tam honorują TYLKO maestro. Żadna VISA nie przejdzie.
rodzynek2

napisaÅ‚ mars2009 » 2010-03-28, 17:20

rodzynek2 napisał(a):Może to nie jest dokładnie na tema, więc przepraszam za offtop.
Moja siostra była w Niemczech w grudniu w Nadrenii i tam honorują TYLKO maestro. Żadna VISA nie przejdzie.

Piszesz, że tu i tam Visa tak lub nie tyl, że Visy są takie siakie i owakie tak jak MasterCard/Maestro/Cirrus. I bądź tu mądry - może to wsio rawno, a może okazać się istotne nawet w danym mieście danego kraju!!!!
Myślę, że teraz rozumiesz moje wątpliwości ?
Pomóż mi zrozumieć różnice systemu MasterCard, którego Maestro jest kartą pod systemową.
http://www.mastercard.com/plp/personal/pl/findacard/debit_card.html
http://www.mastercard.com/hr/personal/hr/findacard/debit_card.html
Może jest zasadą, że bankomat oznakowany wyłącznie logo MasterCard zawsze wypłaci kasę z karty Maestro, a może wypluje i zmusi do szukania "ręki w nocniku".
Zapewniam Cię, że nigdzie nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi - nawet w banku, w którym mam konto osobiste.
Pozdrawiam
mars2009

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości