Tylko nie GE MOney Bank

Wszystko na temat kart kredytowych.

Tylko nie GE MOney Bank

napisał valentinn » 2009-09-06, 14:17

WITAM
JESLI MACIE KARTE KREDYTOWA W TYM BANKU TO LEPIEJ JA ZLIKWIDUJCIE
JA ZAPOMNIALEM WPLACIC KASY 3 DNI PO TERMNINIE A ONI MI 45 ZL ZA UPOMNIENIE A JA ICH ZA TO SZYBKO USTAWIE ZARAZ IDE ZLIKWIDOWAC KARTE I BAY BAY MIALEM KARTY W ROZNYCH BANKA CH CZASAMI ZAPOMNIALEM O TYDZIEN I ZADNYCH ODSETEK KAAR ZA UPOMNIENIE A TY TAKI FAJNY BANK.JUZ NIE ZAROBIA NA MNIE O NIE NIGDY WIECEJ TEGO BANKU
valentinn

napisał produktyfinansowe » 2009-09-07, 22:54

Także inne banki mają opłaty za opóżnienia. To nie są odsetki lecz opłata za obsługę nieterminowej wpłaty. Przy zawieraniu następnej umowy proszę zapoznać się z Tabelą Prowizji i Opłat.
produktyfinansowe

ZŁODZIEJSKIE PRAKTYKI GE MONEY BANKu

napisał yasmin1 » 2009-09-21, 21:39

Nie znam bardziej - banku jakim jest wspomniany wcześnie GE Money Bank

Wiele do życzenia ma ich sposób naliczania odsetek na koncie karty kredytowej, podam przykład:
-proszę sobie wyobrazić że macie zadłużenie na karcie kredytowej 1000zł. (jeden tysiąc złotych),
-wpłacacie w terminie tz."BEZ ODSETKOWYM" 800zł. (osiemset złotych), pozostało 200zł.
-normalnie rzecz biorąc i w normalnym banku zapłacilibyście odsetki od kwoty pozostałej czyli od 200zł., a tu NIESPODZIANKA! BANK NALICZA ODSETKI OD CAŁEJ KWOTY, czyli od Tysiąca, tłumacząc tym, że nie została wpłacona kwota w całości.
Kolejna nieuczciwa praktyka GE Money Banku to: -posłużę się też przykładem matematycznym,
-załóżmy, że w danym okresie rozliczeniowym wypłaciliśmy z bankomatu 200zł, zrobiliśmy jakieś tam zakupy przy użyciu karty kredytowej GE Money Banku, bank doliczył sobie prowizje za wypłatę z bankomatu i inne opłaty na łączną kwotę 500zł. w całym okresie rozliczeniowym od 17-go do 16-go.
-mamy termin do 10-go następnego miesiąca na wpłatę tz.BEZODSETKOWĄ
-płacimy całe 500zł. w terminie!(wszystko gra), ale GE Money Bank i tak wyciąga ŁAPĘ po HARACZ!
-dlaczego?, ano dlatego, że w obecnym okresie rozliczeniowym, który jest jeszcze nie zamknięty, dokonaliśmy jakiegoś zakupu przy użyciu karty kredytowej GE Money Banku
-GE Money Bank rozlicza naszą wpłatę 500zł. której dokonaliśmy, w następujący sposób:
1-pokrycie zadłużenia z tytułu zakupów kartą
2-pokrycie kosztów, prowizji, odsetek itp.
3-pokrycie zadłużenia z tytułu wypłaty gotówki z bankomatu
-i w ten oto cudny sposób, GE Money Bank pokrył sobie zadłużenie z tytułu zakupów z poprzedniego miesiąca i obecnego miesiąca z wyprzedzeniem, mimo że miesiąc jest jeszcze nie zamknięty i mamy czas na spłatę zakupów.
-świadomie i celowo zostawił zadłużenie z tytułu wypłaty gotówki z bankomatu, po to ażeby mógł sobie policzyć w kolejnym miesiącu odsetki.

JEŻELI KTOŚ ZASTANAWIA SIĘ CZY SKORZYSTAĆ Z USŁUG GE Money Bank TO GORĄCO ODRADZAM
yasmin1