AmberGold - co o tym sądzicie??

Wszystko na temat korzystnego lokowania pieniędzy w lokaty i obligacje. Lokaty terminowe w euro, dolarach, złotówkach. Jaki bank ma aktualnie najwyżej oprocentowaną lokatę.

AmberGold - co o tym sądzicie??

napisał krakow2000 » 2010-09-13, 14:33

Witam
Przeglądając dzisiaj internet znalazłem ofertę "firmy" AmberGold. Na stronie wygląda wszystko ładnie - Sp. z o.o. - strona ładnie zrobiona, wszystko opisane, siedziba placówki (1 na całą polskę) podana. Poszukałem w necie no ale to nie wiele mówi. Ktoś może miał albo zna kogoś kto miał doczynienia z ich "lokatą" w złoto??
Trochu mi tu "piramidą" zalatuje no ale niekiedy człowiek się myli...
Co o tym sądzicie??
krakow2000

napisał piotrek » 2010-09-13, 22:42

Amber Gold kusi zyskowną lokatą, a jest pod lupą KNF i prokuratury

http://gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1 ... _lupa.html
piotrek

lokaty w Amber Gold

napisał expatka » 2011-01-13, 14:37

Witam! my Polacy mamy bardzo "dobrą" cechę. Zawsze zazdrościmy wszystkim i wszystkiego. Jestem Agentem Amber Gold i nie spotkałam się do tej pory, żeby ktoś nie otrzymał swoich pieniędzy. Na forum też nie ma nikogo z imienia i nazwiska, kto pisze: nazywam się Kowalski wpłaciłem /dowód wpłaty/ i nie otrzymałem tego czego oczekiwałem.
2 sprawa to restrukturyzacja źle spłacanych kredytów. Jeżeli ktoś ma wywalone kredyty to normalne , że Amber
Gold "ogląda" takiego klienta 100 razy. Rzeczywiście bardzo trudno jest dostać taki kredyt ale nie niemożliwe.
Pozdrawiam Danuta Lewandowska
Biuro kredytowe ALHAMBRA
expatka

napisał jpkrk1111 » 2011-03-01, 08:13

Faktycznie łatwo jest opluwać na Forum i komentować rzeczy o których ludzie nie mają pojęcia. Z drugiej jednak strony firma Amber Gold mając pełną świadomość że działa jako prywatna instytucja, nie podlegająca nadzorowi KNF powinna włożyć więcej pracy w promocję swojej działalności i upewnić swoich Klientów o stabilności działań. W Polsce działają przecież kasy pożyczkowe SKOK i dobrze się mają. W Ameryce działał Bank Lechman Brother i też go diabli wzięli a ludzie potracili mnóstwo pieniędzy. Samo poddanie się kontroli nadzoru nie jest żadną gwarancją działalności firmy. Trzeba czytać dokładnie zapisy umowy i mieć odrobinę instynktu samozachowawczego.
jpkrk1111