Jak Open Finance ... swoich klientów.

Wszystko na temat korzystnego lokowania pieniędzy w lokaty i obligacje. Lokaty terminowe w euro, dolarach, złotówkach. Jaki bank ma aktualnie najwyżej oprocentowaną lokatę.

Jak Open Finance ... swoich klientów.

napisał Pulkowski » 2010-06-09, 14:46

13 listopada 2009 założyliśmy "lokatę na start " numer WWW/09C05EF w Open Finance w wysokości 2000zł. Lokata oprocentowana jest 10% w stosunku rocznym, ale trwa tylko 7 dni, czyli tak zwana przynęta.Open Finance lokuje nasze pieniądze w Noble Banku.Na "lokatę na start" nie otrzymaliśmy żadnego potwierdzenia pisemnego. Na nasze zapytanie odpowiedziano,że to zwykła praktyka.Następnie przedłużyliśmy w dniu 20 listopada 2009 tę lokatę w lokatę optymalną 6 miesięczną. 20 maja br. powinna kwota 2000 zł wraz z odsetkami zostać przekazana na nasze konto w Eurobanku.Tak się niestety nie stało.Pieniądze zniknęły jak również pozycja tej lokaty z naszego konta.Pomimo wielokrotnych reklamacji na przestrzeni trzech tygodni nie zostaliśmy usatysfakcjonowani pozytywnym załatwieniem w miarę prozaicznego problemu.Rozmawiałem z serwisem Open Finance minimum 10 krotnie napisaliśmy wiele e-maili .Przytoczę tu tylko kilka nazwisk pracowników serwisu (P.Rykowski, A. Ungier,D.Tartara,R. Borowy, Ł.Kwowicki i inni) Ostatecznie po wielu wysiłkach udało mi się osiągnąć przełożoną tych pracowników serwisu Aleksandrę Pistulę. Wszyscy bez wyjątku obiecywali pomóc problem załatwić, niestety rezultat jest taki,że nadal nie mamy pieniędzy na koncie.
Mam wrażenie ,że nie jesteśmy klientami Open Finance lecz petentami.
Skradziono nam cały depozyt. Kwota jest wprawdzie nieduża ale zniknęły oszczędności wraz z odsetkami . Na dodatek pracownicy Open Finance nie chcą lub nie potrafią uregulować szkody.
Czy powinienem zwrócić się do Komisji Nadzoru Finansowego, czy do Prokuratury? Proszę o radę.
Paulina i Leszek Pulkowscy
Pulkowski

Jak Open Finance okrada swoich klientów.

napisał leks1984 » 2010-07-26, 22:09

Proponuje KNF, łatwiej i wygodniej.
leks1984