nie chcą otworzyć lokaty

Wszystko na temat korzystnego lokowania pieniędzy w lokaty i obligacje. Lokaty terminowe w euro, dolarach, złotówkach. Jaki bank ma aktualnie najwyżej oprocentowaną lokatę.

nie chcą otworzyć lokaty

napisał czesiek » 2011-05-13, 07:54

Witam ! interesuje mnie wytłumaczenie mechanizmu działania lokat bankowych .Konkretnie o co mi chodzi :
Posiadam lokaty słoneczne w Getin , niebawem się konczą , chciałbym otworzyć po ich zakończeniu lokaty majowe .Dowiedziałem się że nie mogę tego zrobić. Nawet jak wypłacę pieniądze , zabiorę do domu , przyjdę za dwa dni ponownie wpłacić nie mogę otworzyć lokat majowych .Chodzi o to że mam przynieśc nowe pieniądze że się tak wyrażę, bo tamte lokaty pomimo wypłaty pieniędzy na mnie cały czas figurują czy cos w tym rodzaju.Dlaczego tak jest ?
czesiek

napisał MarekB » 2011-05-13, 19:18

Regulamin promocji lokaty majowej mówi że muszą to być nowe środki. Czyli jeżeli miałeś lokaty za 10 000 złotych pod koniec kwietnia to lokatę majową możesz założyć tylko na środki które będą powyżej 10 000 zł w getinie ( i nie ma znaczenia czy je wypłacisz czy nie). Oczywiście zawsze możesz założyć lokatę na kogoś innego (matkę, brata, kochankę itd.)
MarekB

napisał czesiek » 2011-05-14, 09:33

bo zastanawia mnie tok myslenia ludzi którzy to zarządzili ?

To jesli nie mam "nowych środków" bo wszystko ulokowałem w lokatach słonecznych i nie mam zaufanych osób na które mogę założyć lokaty to pozostaje mi albo przedłużenie lokat na gorszych zasadach-niżej oprocentowanych , albo szukanie innego banku . Czyli Getin ma w tyłku wczesniejszych klientów - tak to odbieram.Jak świat światem szanowano starych klientów , zastanawiaja mnie te nowe trendy w zarządzaniu i marketingu.
czesiek

napisał MarekB » 2011-05-14, 10:58

To aby Ci pomóc, proponuję zainteresować się lokatą w Getin Online - Lokata na Start:
http://www.getinonline.pl/lokaty/

jest to identyczna lokata jak w Getin Banku, tylko że można ją założyć tylko przez internet, maksymalna kwota to 10 000 złotych i tylko jedna taka lokata na głowę.
MarekB

napisał czesiek » 2011-05-15, 12:08

dzięki za pomoc , tak czy owak smieszy mnie to podejście i wymyslenie terminu "nowe środki " , mógłbym przecież wypłacić zakończone lokaty iść do kasyna , wszystko starcić , a za kilka dni gdy miałbym "nowe środki " np z darowizny itd iść i założyć lokaty majowe , a tak nie mogę ,
czesiek