Szukam najlepszej lokaty

Wszystko na temat korzystnego lokowania pieniędzy w lokaty i obligacje. Lokaty terminowe w euro, dolarach, złotówkach. Jaki bank ma aktualnie najwyżej oprocentowaną lokatę.

napisaÅ‚ osiemgroszy » 2008-10-20, 21:21

lokata...heh to dziś chyba najmniej opłacalne i nikt tego nie bierze...
takie najprostrze przeliczenie....niech wam będzie że jakaś lokata jest na 8% choć w to nie wierze...
czyli 8% minus 1,5 (podatek belki)
minus 4 (inflacja) to wychodzi
2,5 %....świetny zysk hehhehehehhe :lol:
osiemgroszy

napisaÅ‚ gimlass » 2008-10-21, 18:45

Piotrek
Na stronie internetowej Dominet bank jest jasno napisane
między 13 października a 30 listopada 2008
ulokuj środki (min. 1000 zł) na znakomicie oprocentowanej lokacie ExtraZysk 6 M

przez 6 miesięcy zarabiasz 8,1% w skali
roku - zyskujesz po raz pierwszy

Twoja lokata bierze udział w losowaniu, jeśli
wygrasz, zyskujesz po raz drugi! I to jest
właśnie Extra! ExtraZysk!

Jest to lokata na 6 miesięcy z oprocentowaniem rocznym 8,1 %
Dopiero kiedy ta lokata wezmie udzial w losowaniu i pod warunkiem ze wygra to zyskuje sie dodatkowe 8,1 %. Powyzsze dane wziÄ…lem ze strony www. Jesli posiadasz informacje o lokacie rocznej 8,1 % w dominet banku to podaj linka, gdzie to jest.

W skokach masz zamrozone 55 złotych na dzień dobry i musisz byc przywiązany do skoku.A są już banki ktore oferują 7,32 % w skali roku.
I teraz wez symulacje na 5000 zł.
Minusem skokow jest to ze musisz miec udział i płacic składki. Ja osobiscie jak biorę lokatę jestem zwiazany tylko terminem trwania lokaty.
Jak kto woli...
gimlass

napisaÅ‚ gimlass » 2008-10-21, 18:50

Jak ktos ma pieniadze i nie wie co z nimi zrobic to wkłada na lokatę. Albo wykupuje obligacje, choc sa mniej oprocentowane. To prawda ze zysk z lokat jest stosunkowo mały ale lepsze to niz trzymac pieniadze w skarpecie i przez to stracić (inflacja). Mało osob zna sie na giełdzie czy roznego rodzaju funduszach inwestycyjnych.
gimlass

napisaÅ‚ piotrek » 2008-10-21, 21:55

osiemgroszy napisał(a):lokata...heh to dziś chyba najmniej opłacalne i nikt tego nie bierze...
takie najprostrze przeliczenie....niech wam będzie że jakaś lokata jest na 8% choć w to nie wierze...
czyli 8% minus 1,5 (podatek belki)
minus 4 (inflacja) to wychodzi
2,5 %....świetny zysk hehhehehehhe :lol:

Podaj mi lepszy sposób pomnażania pieniędzy bez ryzyka straty, chętnie skorzystam.

Albo inaczej powiedz to ludziom ktorzy potracili po kilkadziesiat % w funduszach inwestycyjnych
piotrek

napisaÅ‚ piotrek » 2008-10-21, 22:03

gimlass napisał(a):Jest to lokata na 6 miesięcy z oprocentowaniem rocznym 8,1 %
Dopiero kiedy ta lokata wezmie udzial w losowaniu i pod warunkiem ze wygra to zyskuje sie dodatkowe 8,1 %. Powyzsze dane wziÄ…lem ze strony www. Jesli posiadasz informacje o lokacie rocznej 8,1 % w dominet banku to podaj linka, gdzie to jest.

Gimlass zgadzam sie z Toba, iz na stronie Domineta nie maja tego precyzyjnie napisane. Sam mialem problem w ustaleniu stanu faktycznego.

Ale jako, iz Dominet Bank to teraz wlasnosc Fortis Banku - odpowiedz znalazlem na stronie Fortisa:
http://www.fortisbank.com.pl/

Tam masz taki text:
"Lokata ExtraZysk 8,1 %
Wygraj podwójne oprocentowanie!
Na 3, na 6 czy na 12 miesięcy ? zyskasz 8,1% w skali roku. Na 6 miesięcy możesz wygrać dodatkowe 8,1%."

Dodatkowo tutaj:
http://www.fortisbank.com.pl/zysk/index.asp
Masz wzmianke, ze:
"Lokata ExtraZysk dostępna również w Dominet Bank"
piotrek

napisaÅ‚ piotrek » 2008-10-21, 22:09

gimlass napisał(a):W skokach masz zamrozone 55 złotych na dzień dobry i musisz byc przywiązany do skoku.A są już banki ktore oferują 7,32 % w skali roku.
I teraz wez symulacje na 5000 zł.
Minusem skokow jest to ze musisz miec udział i płacic składki. Ja osobiscie jak biorę lokatę jestem zwiazany tylko terminem trwania lokaty.
Jak kto woli...

Zgadzam sie.
Ale nie ma roznicy wg mnie czy bedzie to bank czy SKOK przez 12 miesiecy jestes tak samo przywiazany w przypadku jednej i drugiej instytucji.

Dlatego ja sam nie jestem zwolennikiem lokowania pieniędzy na tak dlugi okres - 12 miesiecy. Wole np. lokaty 3-miesieczne o zblizonym oprocentowaniu tymbardziej ze oprocentowanie w skali roku jest bardzo zblizone (8%). Dodatkowo jest duze prawdpodobienstwo, iz za 3 miesiiace banki beda proponowac oprocentowanie jeszce wyzsze.

Bo na jakies obnizki stop procentowych przez NBP sie nie zanosi.
piotrek

napisaÅ‚ smok » 2008-10-22, 09:07

zanosi sie i to grubo

stopy unijne sa prawie 2 punkty nizsze od naszych , jezeli ekipa Tuska dalej bedzie chciala nas wprowadzac do strefy EUR (mniejsza o realnosc terminu 2012 rok itd ) kiedys trzeba bedzie obnizyc stopy zeby miec czas na dostosowanie sie do europejskich

z dobrych nowin taniej bedzie wziasc kredyt ;)

wyscig procentow na depozytach kiedys rowniez zostanie zachamawoany bo tak dalej juz nie mozna . Nordea wprowadza wlasnie 10 % na 3 miesiace ( pomijam fakt ze sa drobnym drukiem informacje ze np 1 lokata na osobe , max 10k i jeszcze jakies konta trzeba miec ) ale kto by sie spodziewal 10 procent!!! jeszcze rok temu najwyzsze oferty sie ksztaltowaly na poziomie powiedzmy 7 procent na 24 miesiace, a 3 misieczne lokaty byly cos kolo 4 %
smok

napisaÅ‚ piotrek » 2008-10-25, 01:23

smok napisał(a):zanosi sie i to grubo

stopy unijne sa prawie 2 punkty nizsze od naszych , jezeli ekipa Tuska dalej bedzie chciala nas wprowadzac do strefy EUR (mniejsza o realnosc terminu 2012 rok itd ) kiedys trzeba bedzie obnizyc stopy zeby miec czas na dostosowanie sie do europejskich

z dobrych nowin taniej bedzie wziasc kredyt ;)

Wg mnie sie na razie na pewno nie zanosi na obnizki stop przez NBP.

Gdyby zaczeli obnizac stopy to by dopiero bylo wycofywanie kapitalu zagranicznego z Polski (patrz przyklad wegier gdzie bank centralny na ostatnim posiedzeniu podniosl stopy az o 3% ! by zahamowac odplyw zagranicznego kapiatlu)
- a juz teraz jest nie wesolo zloty traci coraz mocniej do EUR i CHF, nie wesolo dla majacych kredyty w CHF

Chcemy do strefy EURO, ale zeby tam wejsc inflacja musi byc niska i trzymana w ryzach a to da sie osiagnac tez tylko dzieki stopom procentowym
piotrek

napisaÅ‚ deejaymg » 2008-11-06, 23:20

witam
jestem studentem, chciałem założyć lokatę,
interesuje mnie lokata z wpłatą minimalną 1000zł, do której mogę co miesiąc wpłacać określoną kwotę, czy istnieje taka???
deejaymg

napisaÅ‚ smok » 2008-11-09, 16:58

niestety lokaty sa niejako zamrozone od startu do konca na jakis tam okreslony ilosc miesiecy

do wplat i wyplat polecam konta oszczednosciowe mozna znalezc juz takie miedzy 6-9 % i roznicowane oplaty za prowadzenie i uzytkowanie , napewno znajdziesz cos interesujacego

pozdrawiam
smok

Poprzednia stronaNastępna strona

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości