Getin Bank
napisał spajki » 2009-09-17, 20:01
Chesz mieć problemy Getin Bank najlepszy.Wyciągają pieniądze na każdym kroku.
Przyklad:Miałem kolizje.Gościu wjechał mi w bok samochodu(niegrożnie).Cała procedura z ubezpieczycielem sprawcy(Liberty Direct)-dziady,trwała znacznie dłużej niż się reklamują.Liberty Direct przesyła pismo informujące współwłaściciela auta(Getin)że taka kolizja miała miejsce.Getin Bank wysyła mi pismo listem poleconym, że zgadzają się na wypłatę odszkodowania(łaskawie) gdyż nie jest to szkoda całkowita i żądają zapłaty 50 zł na konto Getin Banku zgodnie z tabelą prowizji za czynności bankowe oraz opłat za inne czynności.????!!!!!! 50 zł za napisanie 4 zdań i wysłanie listem poleconym.
Odpisałem,że to nie Ja jestem sprawcą kolizji,że koszt naprawy wyceniony przez ubezpieczyciela sprawcy to kwota 1350 zł a wycena warsztatu to 1800 zł i mam jeszcze być dodatkowo obciążony kwotą 50 zł !!!!!!!!!!
Bank odpisał:
W odpowiedzi na Pana poniższe zażalenie dotyczące pobranie opłaty w kwocie 50 zł za rozpatrzenie wniosku dotyczącego szkody na pojeździe, informuję, iż w/w kwota zostanie pobrana zgodnie z Uchwałą Zarządu Getin Bank S.A. w Katowicach z dnia 23 lipca 2009r.w sprawie zmian w
,, Tabeli prowizji za czynności bankowe oraz opłat za inne czynności’’ w zakresie kredytów na zakup pojazdów. Ponadto informuje, iż pełna „ Tabela opłat i prowizji…” dostępna jest w każdej placówce GETIN Bank
Wyrażam głębokie ubolewanie z powodu Pana negatywnych odczuć związanych z zaistniałą sytuacją. Pragnę jednak zapewnić, że Getin Bank S.A. dąży zawsze do możliwie wszechstronnego realizowania zleceń klienta, kierując się wyłącznie profesjonalizmem w swoim działaniu
Zastanów się co do tego banku.Nie zarabiają na kredytach to wymyślają - tabele prowizji.
Szukam pomocy jak rozwiązać ten problem.Tylko nie piszcie żeby zapłacić im te 50 zł dla świętego spokoju.
Pozdrawiam