CZUJĘ SIĘ OSZUKANA PRZEZ BANK NIETYPOWA SPRAWA

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

CZUJĘ SIĘ OSZUKANA PRZEZ BANK NIETYPOWA SPRAWA

napisał maggiim » 2010-06-02, 15:58

WITAM. Kilka dni temu załatwialiśmy z mężem kredyt - pani w banku obiecała że będzie oprocentowanie 9,99 i 1 % prowizji , kierownik się zgodził itp itd... Na następny dzień pani zadzwoniła że oprocentowanie jednak 13,99 :( Poczyniliśmy z mężem już pewne zobowiązanie i nie było za bardzo wyboru ... Zgodziliśmy się ostatecznie na 13,99 i 1% prowizji. Dnia trzeciego w momencie zawarcia umowy dosłownie prowizja wzrosła nagle do 2% !!! Wyboru jednak niestety nie było :( Nie byłam i nie jestem zadowolona - Pani stale zmieniała wersje, wprowadzała w błąd, stale się myliła itp ... czujemy się oszukani:(
Na swoje nieszczęście Pani w banku była tak lekkomyślna i niekompetentna - jak zresztą przez cały czas rozmów, że nam oddała umowę z naszymi podpisami a sobie zostawiła umowę bez naszych podpisów !!! Czy ktoś znalazł się w takiej sytuacji i czy możemy renegocjować warunki umowy ??? Proszę o radę !!!
maggiim

napisał rodzynek2 » 2010-06-02, 16:12

Taka zmienianie ofert jest, ze strony banku, co najmniej niepoważne (delikatnie rzecz ujmując). Ciekawe, jak bank tłumaczył takie zmiany.

Co do niepodpisanej umowy, teoretycznie można się wyprzeć podpisania umowy. Ale jest monitoring i bank może nagraniem udowodnić podpisanie umowy, no i trzebaby było zwrócić pieniądze (tylko sam kapitał), jeżeli zostały już Państwu przelane.
Z ciekawości co to za bank? Bo takie "oferty" trzeba omijać z daleka.
rodzynek2

napisał maggiim » 2010-06-02, 17:01

rodzynek2 napisał(a):Taka zmienianie ofert jest, ze strony banku, co najmniej niepoważne (delikatnie rzecz ujmując). Ciekawe, jak bank tłumaczył takie zmiany.

Co do niepodpisanej umowy, teoretycznie można się wyprzeć podpisania umowy. Ale jest monitoring i bank może nagraniem udowodnić podpisanie umowy, no i trzebaby było zwrócić pieniądze (tylko sam kapitał), jeżeli zostały już Państwu przelane.
Z ciekawości co to za bank? Bo takie "oferty" trzeba omijać z daleka.

Ale ja nie chcę sie wypierać że umowę podpisałam... Tylko skoro oni umowy nie mają to może podpiszę umowę ale na pierwotnych warunkach ... Tylko nie wiem czy jest taka możliwość P.S ban wydawałoby się poważny ...
maggiim

napisał gimlas » 2010-06-04, 23:57

Mozesz zrezygnowac z udzielonego kredytu w ciagu 10 dni od podpisania umowy.W tej sytuacji bank jednak zachowa te 2% prowizji. Ciekawe jakie jeszcze kruczki zawarte sa w w umowie.
gimlas