Czy dostanę kredyt?

Wszystko na temat kredytów gotówkowych. Kredyty konsumpcyjne, pożyczki hipoteczne przeznaczone na dowolny cel. Kredyty bez zaświadczeń.

Czy dostanę kredyt?

napisał puchacz89 » 2010-05-18, 09:53

Witam, w lipcu skończę 21 lat, pracowac zacząłem w czerwcu 2009 do grudnia 2009, i teraz pracuję od 1 marca mam umowę o pracę na okres próbny, a 1 czerwca zostanie ona przedluzona i bede mial umowę o pracę na czas nieokreślony. moje dochody 1350zł netto. Nie posiadam zadnych zobowiązań. nigdy nie brałem nigdzie kredytu, ani nawet rat.Chciałbym się dowiedziec czy na początku czerwca po przepracowaniu trzech miesięcy otrzymam kredyt , interesuje mnie kwota 5-7tys. na okres dwa lata. Wiem że kumpel dostał kredyt w eurobanku na 10tys. zł . Dzięki z góry za odpowiedź Pozdrawiam
puchacz89

napisał rodzynek2 » 2010-05-18, 17:55

Bardzo poważnym minusem jest Twój wiek. Ciężko jest dostać pożyczkę/ kredyt przed 25- tym rokiem życia, no i brak historii kredytowej. Przede wszystkim kredytu szukaj wtedy jak już będziesz miał umowę na czas nieokreślony w ręku. Jeżeli posiadasz konto bankowe, to zacznij szukać tego od banku. Banki zazwyczaj traktują klientów, którzy mają u nich konto nieco bardziej ulgowo. Jeżeli ten bank nie udzieli kredytu, to szukaj w bankach co potrzebują klientów np. Alior
rodzynek2

napisał Starfinance » 2010-05-19, 12:12

Możesz spróbować w PKO BP. Powinieneś mieć zdolność około 6000, ale raczej jak dostaniesz umowę na czas nieokreślony. W międzyczasie, żeby zwiększyć swoje szanse kup coś drobnego na raty. Dzięki temu zapełnisz sobie historię kredytową. Pamiętaj tylko, by regularnie spłacać ;)
Starfinance